Eğitim iş TireEğitim-İş Tire Temsilciği 23 Mayıs’ta diğer emek örgütleri ile birlikte iş bırakacaklarını açıkladı.

HaberTire

Eğitim-İş Tire Temsilcisi Bülent Kuloğlu, HaberTire’ye yaptığı açıklamada, “Grevsiz ve toplu sözleşmesiz, antidemokratik maddeler içeren bu sendika yasasıyla kamu çalışanlarının sözde toplu sözleşme masalarında hakkını alması mümkün değildir” dedi. Kamu çalışanlarının “hak verilmez, alınır” şiarıyla hareket etmesi gerektiğine dikkat çeken Kuloğlu, şöyle konuştu:

“Kamu emekçilerinin maaşlarına en az yüzde 25 zam yapılması gerekmektedir. Ayrıca, ek ödemeleri düzenleyen 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile yaratılan ücret adaletsizliği giderilmeli, öğretmenlere ve akademisyenlere en az 300 TL ek ödeme yapılmalıdır.
        AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana kamu çalışanları refah payından hakkını alamamış ve bugüne düşük dereceli memur maaşında yaklaşık 400 TL dolayında bir kayıp yaşanmıştır. Bu miktarın en kısa zamanda maaşlara yansıtılması gerekmektedir.

Kamu çalışanları haklarını ancak, üretimden gelen gücünü kullanarak, demokratik ve meşru zeminlerde mücadele ederek kazanabilir. Eğitim iş kolunda örgütlü sendikalar aralarındaki farklılıkları bir yana bırakarak 23 Mayıs’ta tüm Türkiye’de ve Tire’de eylem birlikteliği sergilemeli ve iş bırakma eylemine destek vermelidir.” Diye konuştu.

23 Mayıs saat 12:30 da Cumhuriyet Meydanında Emek Platformu olarak basın açıklamasında bulunacaklarını belirten Eğitim İş Temsilcisi Kuloğlu,  Eylem Birlikteliğine tüm memur sendikalarının katılmasını beklediklerini söyledi.   

Editör: Haber Merkezi