İzmir Valiliği Dernekler Masası Müdürlüğü uzmanları tarafından dün Tire’de gerçekleştirilen toplantıda, Tire’de faaliyet gösteren derneklerin temsilcilerine ‘Derneklerin iş ve işlemleri ile mevzuat hükümleri’ anlatıldı. İlçemizde yer alan 66 dernekten bazılarının temsilcisi toplantıyı takip etti.


Tire’de 66 dernek, 5 vakıf, 9 siyasi parti ve 6 sendikanın kayıtlı olduğu Tire İlçe Dernekler Büro Şefliği tarafından dün Tire Belediyesi Kültür ve Gösteri Salonu’nda bir eğitim semineri etkinliği düzenlendi. Tire Dernekler Büro Şefi Uğur Özgü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen eğitim seminerine İzmir Valiliği Dernekler İl Müdürlüğü’nde görevli şef olarak görevli olan Ayfer Güngör ve İbrahim Civan konuşmacı olarak yer aldı. 

İlçede kayıtlı olan ve faaliyet yürüten derneklerin yaklaşık üçte birinin temsilcisi toplantıda yer aldı ve toplantıyı pür dikkat takip ederek, önemli gördüğü noktalarla ilgili notlarını aldı. Toplantı, slayt görüntüler eşliğinde yapıldı. Toplantıda; “Derneklerin iş ve işlemleri” hakkında genel bilgiler verildi ve salondakilerden soru alınarak cevaplandırıldı.

Anlatılan konular arasında; ‘Derneklerde tutulması gereken defterlerin nasıl tutulması gerektiği’, ‘Denetleme kurullarının görevleri’, ‘Derneklerle ilgili mevzuatlar’, ‘DERBİS sistemini tanıtılması’, ‘DERBİS sisteminin kullanımının anlatılması’, ‘DERBİS şifresi olmayan derneklere şifre verilmesi’ gibi alt başlıklar yer aldı. 

Editör: Haber Merkezi