Her yıl Mart ayının son Pazartesi gününde başlayan ve takip eden bir haftalık süreçte çeşitli etkinliklerle kutlanan ve farkındalık oluşturulmaya çalışılan ‘Kütüphane Haftası’nın 53.’sü bu yıl 27 Mart-2 Nisan 2017 tarihleri arasında kutlanmakta. Yurt çapında, kütüphane bulunan tüm il ve ilçelerde çeşitli etkinliklerle kutlanan bu hafta, ilçemizde de Tire İlçe Halk Kütüphanesi Müdürlüğü tarafından farklı programlarla gündemde tutuldu.


“İNSAN HER YERDE OKUR”
Okuma alışkanlığını geliştirme, toplumda kitap ve okuma konusunda farkındalık yaratma adına, 29 Mart Çarşamba günü saat 13:00 ile14:00 arasında Tire Kent Müzesi önündeki meydanda stant açan Tire Halk Kütüphanesi, “İnsan Her Yerde Okur” sloganı ile Kütüphane’den getirdiği kitapları sergileyip, okumak isteyenlere 1 saatliğine verdi. İstediği kitabı olan vatandaşlar, Kent Müzesi önünde bir saatliğine de olsa hayatın karmaşasından ve koşuşturmasından uzaklaşarak kitapla baş başa kaldı ve bilinç dünyasını geliştirdi, zenginleştirdi. 


KİTABINI ALAN BANKLARDA VE ÇİMLERDE YERİNİ ALDI
İlçedeki çeşitli okullardan gelen öğretmen ve öğrenciler ile bazı vatandaşların ilgi gösterdiği etkinlik sayesinde kitap seçip Müze bahçesinde bank ve çimlerdeki yerini alan insanlar okuyan, bilinçli ve düşünen güzel bir toplum manzarası oluşturdular ve verdikleri bu görüntü ile çevre gelip geçen diğer vatandaşlara da iyi bir örnek oldular.




Editör: Haber Merkezi