Bilgi KolejiOkullar tatile girdi. Öğrencilerin çoğu okul ve ders ile ilişkilerini tamamen kesti. Ama Tire Özel Bilgi Koleji öğrencileri tatilde de eğitime ara vermedi. Ana sınıfından 8.sınıfa kadar tüm öğrenciler isterlerse okula gelebiliyor. İstediği öğretmenlerle görüşebiliyor. Hatta Bilgi Koleji öğretmenleri öğrencilerini ve velilerini telefonla arayarak randevu verip okula çağırıyor.

HaberTire

Tatilde okullarına gelen öğrencilerle kitap okuma saatleri yapılıyor. Spor yapılıyor. Film izleniyor. Soru çözümü ve eksik konu anlatımı yapılıyor. Öğle vakti öğle yemeği yeniyor. İkindi vakti karpuz, kiraz, şeftali, kayısı gibi mevsim meyveleri ya da dondurma ikramı yapılıyor.

Öğrenci velileri öğretmenlerin çok fedakâr olduğunu, okullar açık da olsa kapalı da olsa öğrencileri ile ilgilendiklerini belirtip teşekkür ediyorlar.

Birinci sınıf öğretmenleri Ayşe Bayram ve Sümeyra Şenol tüm öğrencilerini haftanın belli günlerinde çağırdıklarını ve toplu olarak eğlenip verimli zaman geçirdiklerini belirtirken, üçüncü sınıf öğretmeni Yağmur Ekinci ise küçük gruplar halinde ve farklı günlerde çağırmanın daha fazla faydasını gördüğünü söyledi. Ana sınıfı öğretmenleri Gamze Yıldız ve Sevdenur Karayazgan ise ana sınıfı öğrencilerinin yaz ödevlerini de kontrol ederek 1.sınıfa daha iyi hazırlanmalarını sağladıklarını ama programın çoğunun eğlenceden oluştuğunu belirtti. Bazı öğretmenler ise öğrencilerinin tatile çıktığını ya da başka programları olduğunu belirterek programa katılmadığını, yaz programlarının henüz başlamadığını belirtti.

Tire Özel Bilgi Koleji Müdür İsmail Özgüç “Eğitim öğrenci- okul-aile sacayağının üzerinde duran ve beşikten mezara kadar süren bir olaydır. Bize güvenip çocuğunu teslim eden ailelere başka yerlerde görebileceklerinden fazlasını vermek zaten görevimiz. Okulumuzun yıllardır bireysel ve toplu başarıda, akademik, sosyal, kültür, sanat ve spor alanlarında gösterdiği başarılar da çabalarımızın meyveleridir. Ayrıca okulumuz 4+4 sistemine Tire’de hazır olan ilk okuldur. Özellikle 4. Sınıfı bitirip ortaokula geçecek 4+4 ün ilk öğrencileri için çok güzel fırsatlar sunuyoruz. Kayıtlarımız devam ediyor. İmkânı olan velilerin çocuklarını bu özel imkânlardan mahrum bırakmaması gerekir.” dedi

Editör: Haber Merkezi