28 Mart Cumartesi günü 4, 5 ve 6. sınıflara yönelik yapılan Tire Özel Bilgi Koleji bursluluk sınavına yoğun katılım oldu. Sınava giren öğrenciler içeride ter dökerken, aileleri de okul bahçesinde heyecanla çocuklarını bekledi. Yoğun katılımdan dolayı öğleden sonra yapılacak olan ödül töreninin ertelendiği sınav neticesinde dereceye girecek öğrencilere Tire Özel Bilgi Koleji’nde burslu okuma imkânı sağlanacak.


Tire Özel Bilgi Koleji, kaliteli ve ilkeli eğitimiyle ve son yıllarda elde ettiği başarılarla, özellikle son 7 (yedi) yılda bütün soruları doğru cevaplayan 19 (ondokuz) öğrencisiyle adından sıkça söz ettiriyor.

 

1.019 (BİNONDOKUZ) ÖĞRENCİ KATILDI

Düzenledikleri sınava gösterilen yoğun ilgi hakkında konuşan sınav koordinatörü Tire Özel Bilgi Koleji Müdür Yardımcısı Nedim Zambak şunları söyledi. " Bursluluk sınavına yapılan başvuru sayısı Cuma günü 964 (dokuzyüzatmışdört) iken, Cumartesi günü gelenlerle bu sayı 1.019 (binondokuz) olmuştur. Daha önceki yıllarda 500’den az olan katılımlarda ödül törenini aynı gün öğleden sonra konferans salonumuzda yapıyorduk. Tıklım tıklım dolu olan okul bahçesini görünce konferans salonu velileri ve öğrencileri almayacağı için töreni bahçede yapmaya karar verdik. Ancak havanın yağışlı olması nedeniyle töreni ileri bir tarihe erteledik. Sınav sonuçlarını SMS olarak velilerin cep telefonlarına gönderdik. Ayrıca www.tirebilgi.com web sitemizden de sonuçlar öğrenilebiliyor. Bu rekor katılım bölge halkının Tire Özel Bilgi Koleji’nin eğitim kalitesine ve başarısına ne kadar güvendiğinin en açık göstergesidir. Bu yoğun ilgi ve güveni boşa çıkarmamak için fedakârca çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

 

MİSAFİR ÖĞRENCİ VE VELİLERE YEMEK İKRAM EDİLDİ

 Kendi çocuğu için en iyisini isteyen aileler için Tire’de büyük bir fırsat olan Tire Özel Bilgi Koleji çocuğunun sınavdan çıkmasını bekleyen ailelere seminer verildi. Sınavdan çıkan öğrencilere ve ailelerine tavuklu pilav, ayran ve tatlı ikram etti.  İkramlardan, ilgi alakadan ve bu kalabalığın problemsiz bir şekilde organize edilmesinden büyük bir memnuniyet duyan veliler takdirlerini iletti.

Sınavda 4.sınıflara Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilgiler derslerinden 5 ve 6.sınıflara ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soruldu. Her sınıf seviyesinde ilk 10’a giren toplam 30 öğrenciye madalya, başarı belgesi, kitap ve eğitim bursu verilecek. Eğitim bursu Nisan ayında kayıt yaptıran öğrencilere için geçerli olacak. Ayrıca dereceye giren öğrencilerden başka öğrencilere de yönetim kurulunun tespit ettiği değişik indirimler uygulanacak.

 

ERKEN KAYITLAR BAŞLADI

Tire Özel Bilgi Koleji Okul Müdürü İsmail Özgüç “Bu yıl beklediğimizin çok üzerinde bir ilgi var. Bu durum bizi çok memnun etti. Okulumuz; eğitim-öğretim kalitesi, fiziki imkânları, sosyal ve sportif faaliyetleri, yabancı dil öğretimiyle İzmir’in ve Türkiye’nin en başarılı okulları arasındadır. Her dönem elde edilen sosyal ve sportif başarılar ve 1. Dönem yapılan TEOG sınavında 5 (beş) öğrencimizin, 120 sorunun hepsini doğru cevaplandırması da bu başarıyı taçlandırmıştır. Önemli olan, öğrencilerin kendini denemesiydi. İlgi gösteren öğrenci ve velilerimize teşekkür ediyor, hayırlı olmasını diliyorum. Önümüzdeki yıl çocuğunun eğitimi için bizimle beraber çalışmak isteyen ailelere erken kayıt indirimlerini kaçırmamalarını tavsiye ediyorum.”dedi.


Editör: Haber Merkezi