Bergama Belediyesi, yaklaşık üç yıl boyunca sürdürdüğü süt dağıtım uygulamasına Milli Eğitim Bakanlığı ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın ortak projesi ile hayata geçirilen “Okul Sütü” projesi kapsamında, tüm ülke çapında okullarda süt dağıtımına başlanmasıyla birlikte son vermişti.

Bergama Belediyesi projeye yeniden start verdi, ilçedeki okullarda süt dağıtımına yeniden başladı.Öğrenciler uygulamanın ilk gününde Bergama Belediyesi tarafından okullarda düzenlenen kukla gösterisiyle neşeli dakikalar geçirdi, sevimli kukla Piko’nun kendilerine verdiği sütleri keyifle içti.

Bergama Belediyesi’nin en önemli uygulamalarından biri olan ve yerel basında olduğu gibi ulusal basında da büyük ilgi gören süt dağıtım kampanyası Türkiye’de birçok belediyeye de örnek oldu. Yaklaşık üç yıldır devam eden çalışmayla bir ilke imza atan Bergama Belediyesi, süt dağıtım projesi kapsamında 5 bin 470 öğrenciyi haftada üç gün sütle buluşturdu. Öğrencilere süt içme alışkanlığı kazandıran uygulama hem öğrenciler, hem de veliler tarafından yoğun ilgi gördü.

Tire Süt Kooperatifi’yle imzalanan protokol sonucunda, günlük olarak temin edilip sınıflarda dağıtılan sütler sayesinde öğrenciler küçük yaşlarda süt içme alışkanlığı edindi. Uygulamayla, aynı zamanda süt üreticileri ve çiftçiye de destek sağlandı.

Sağlıklı nesillerin yetişmesinin çocukların sağlıklı büyümesiyle orantılı olduğunu dile getiren Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; “ Başlatmış olduğumuz süt dağıtım kampanyası hem öğrencilerimiz, hem velilerimiz tarafından yoğun ilgi gördü. Öğrencilere günlük süt dağıtan ilk ilçe belediyesiyiz. İlçemizdeki beş binden fazla öğrencimize haftada üç gün süt dağıttık. Ulusal haber kanalları çalışmamızı Türkiye’ye örnek gösterdi. Geçtiğimiz eğitim döneminde Türkiye genelinde başlatılan süt dağıtımı sonucunda biz de uygulamamıza son vermek zorunda kalmıştık, ancak uygulamayı eğtim döneminin başlamasıyla yeniden hayata geçirdik” dedi.

Başkan, en önemli yatırımın çocuklara ve gençlere yönelik yapılan yatırımlar olduğunu ifade ederek; “ Anaokulu ve ilköğretim birinci kademede okuyan öğrencilerimize pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün süt dağıtacağız” diye konuştu.

Çalışmayla, yetersiz ve dengesiz beslenmesinin bir nebze önüne geçebileceklerini belirten Gönenç, çocukların sağlıklı büyümesinin çok önemli olduğunu söyleyerek: “ Süt dağıtımının yanında öğrencilerimize bir de kukla gösterisi hazırladık. Öğrenciler, sevimli kukla Piko’ya oldukça ilgi gösteriyorlar, onun verdiği sütü keyifle içiyorlar. Çocuklarımızı mutlu görmek bizleri de mutlu ediyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi