Tire Fen LisesiTire’de inşaatı hızla devam eden ve önümüzdeki yarıyıla yetiştirilmesi planlanan Fen Lisesi’ne bu yıl için öğrenci alımı Bakanlık oluru bekliyor.

 Tire Belediye Basın

Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in girişimleri ve Tireli hayırsever işadamı Atila Çallıoğlu’nun katkıları İlçe’de yapımına başlanan  Fen Lisesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor.2012–2013 eğitim öğretim yılının ikinci yarısına yetiştirilmesi planlanan  Fen Lisesi için, bu yıl farklı bir binada hizmet vermek sureti ile ilk yarıyıl için yaklaşık 50 öğrencinin alınması planlanıyordu. Bununla ilgili olarak Tire İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı yazışmalar Bakanlık oluru bekliyor. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire İlçe Milli Eğitim Müdürü M.Ali Ölçer “Hayırsever İşadamımız Atila  Çallıoğlu’nun  İlçemiz de yaptırdığı Fen Lisesi inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Biz inşaatın önümüzdeki eğitim ve öğretim sezonunun ikinci yarısına yetişeceği için bu yıl  ilk yarıyıl için farklı bir binada öğrenim görmek üzere Fen Lisesi için öğrenci alımı yapmak istedik. Bakanlıkla yazışmalarımızı tamamladık. Ancak şu ana kadar bir olur yazısı gelmedi. Bizim İlçe olarak şu an şartlarımız müsait. Ancak bu konu Bakanlığın tasarrufundadır. Eğer bu hafta içerisinde bir olur yazısı gelirse hemen harekete geçeriz”dedi.

 

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ SÖZ VERMİŞTİ

Geçtiğimiz aylarda Tire’de İzmir Valisi Cahit Kıraç İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Belediye Başkanı Tayfur Çiçek ve çok sayıda bürokratın katılımı ile Fen Lisesi temel atma töreni gerçekleştirilmişti. Burada basın mensuplarına konuşan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Bardakçı, bu yıl iki sınıf  olarak Tire’de Fen Lisesi’ne öğrenci alınacağını ve Fen Lisesi inşaatının bitmesiyle birlikte bu sezon Fen Lisesi’nin faaliyete geçeceğini söylemişti.

Editör: Haber Merkezi