Ergün ÇELİK

 

Bağımsız Eğitim-Sen Tire ilçe Başkanı Resül Kara'nın bizzat organize ettiği Kahvaltı programına Bağımsız Eğitim-Sen Genel Başkanı Abdullah SOY, Ankara İl Başkanı Yılmaz TURHAN, Çorum İl Başkanı Yüksel TAVUKCU, İzmir İl Başkanı Mehmet YALÇIN ve Tire Bağımsız Eğitim-Sen üyeleri katıldı. 

Programda konuşma yapan Genel Başkan Abdullah SOY "Sendikalar Çalışanlar tarafından örgütlenmiş kuruluşlardır, ne var ki bu örgütler büyüyerek güçlenmeleri esnasında siyasi otoriteler tarafından ele geçirilerek şekillendirilmesi neticesinde dün olduğu gibi bu günde çalışanlar kaybetmiştir. Sendikaların tek güç kaynağı üyeleri olmadığı sürece de kaybetmeye devam edecektir. Biz ve bize katkılarıyla güç veren bütün arkadaşlarımız bunun farkındadır. Bağımsız Eğitim-Sen ihtiyaçtan kaynaklı olarak kurulmuş ve hiç bir siyasi partinin arka bahçesi olmayan aksine çalışanların ön bahçesi olan bir sendikadır. Sendikamız büyüyüp güçlenecekse bu şekilde büyüsün. Asla bu ilkemizden taviz vermeyeceğiz. Yani yolumuz belli niyetimiz halistir. Örnekleri önümüzde 2015 yılında Hükümetle yetkili Konfederasyon olan Memur-Sen arasında imzalanan toplu sözleşmede çalışanların %98'i yoksulluğa mahkum edilmiştir, 2015 yılında Memur-Sen Türkiş'in açıkladığı yoksulluk sınırının %60'ının altındaki bir rakamı yoksulluk sınırı olarak açıklamış ve Toplu sözleşme masasında da kendi açıkladığı yoksulluk sınırının1.000.TL altındaki rakama imza atarak yandaş ve siyasi bir sendika olduğunu göstermiş olmakla birlikte çalışanları yoksulluğa mahkum etmiştir. Unutulmamalıdır ki sendika gücünü üyesinden almıyorsa güç aldığı yere hizmet eder. Ne üzücüdür ki çalışanlar bu gün bir takım siyasi ve şahsi kaygılar taşıyarak kendine yoksulluğa mahkum eden yapılara güç vermekte ve bir takım siyasi ikbal peşindeki kimselerin ekmeğini büyütmektedir. Biz buradan Eğitim camiasına diğer bazı sendikalar gibi ayrım yapmaksızın sesleniyoruz "BİZE GÜÇ VERİN, EKMEĞİNİZİ BÜYÜTELİM" diyoruz. Güç vermek sizin işiniz, Ekmeğinizi büyütmek bizim işimiz. Bu günlerde periyodik ve resmi olarak açıklanması beklenen TÜİK resmi verilerinin yine memurun gerçekleriyle örtüşmeyeceğinin sinyallerini üzülerek almış bulunuyoruz. Bu gün yine öğretmen maaşları ne Cumhuriyetin kurulduğu yıllardaki yoksul ama ilkeli Türkiye'nin öğretmen maaşlarıyla, ne de dünyadaki gelişmiş ülkelerin öğretmen maaşlarıyla örtüşmemekte ve öğretmen veya memurlar ikinci bir iş yapmak zorunda bırakılmaktadır. Tüm bu olumsuz gidişattan memurun tek kurtuluşu Bağımsız Sendikalara güç vererek mümkün olacaktır." Dedi.

Toplantının devamında Bağımsız Eğitim-Sen Tire ilçe Başkanı Resül KARA'ya örgütlenme çalışmalarına sunduğu katkıdan dolayı bir plaket taktim eden Genel Başkan SOY ; "Tıpkı Kuvayı Milliye ruhunun yeşerip filizlendiği gibi Bağımsızlık meşalesinin de Tireden güç bulacağı inancıyla Resül KARA’nın ve değerli arkadaşlarımın nezdinde Tirede ki bütün Eğitimci ve Eğitim çalışanı arkadaşlarımızı selamlıyorum. Lütfen Ankarada bir kapılarının olduğunu unutmasınlar" dedi. Toplantının sonunda kısa bir konuşma yapan Bağımsız Eğitim-Sen Tire ilçe başkanı Resül KARA "Bizleri kırmayıp kilometrelerce uzaktan gelip bizleri onurlandıran Genel Başkanım Sayın Abdullah SOY, Ankara İl Başkanım Sayın Yılmaz TURHAN, Çorum İl Başkanım Sayın Yüksel TAVUKÇU ve İzmir İl Başkanım Sayın Mehmet YALÇIN Beyler'e maddi ve manevi Katkılarıyla Etkinliğimize destek olan Konya Ereğli ve Mersin Anamur teşkilatlarımıza, Ayrıca büyük cesaret örneği göstererek daima Bizlere destek sunan bu gün burada olan veya olamayan Tüm Öğretmen ve çalışan arkadaşlarımıza özellikle büyük hizmetleri geçen Tire Belediyesi Derekahve personeli ile Belediye Başkanımız Tayfur ÇİÇEK Hocama ve Bizi kırmayıp Etkinliğimize katılan Haber Tire Gazetesi’nin muhabirleri İle diğer basın mensubu arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi