Ergün ÇELİK

Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokul olarak faaliyet gösterecek olan Amerikan Kültür Koleji Tire’de büyük yankı uyandırdı. Birbirinden etkili eğitim sistemleri ve uzman eğitimci kadrosu ile önümüzdeki dönem eğitim hayatına başlayacak olan Amerikan Kültür Koleji şimdiden büyük ilgi görüyor. Tire Kutsan Anadolu Lisesi altı, Saim Falakalı Caddesi üzerinde bulunan yerleşkesini eğitime hazır hale getiren Amerikan Kültür Koleji, bursluluk sınavı için kayıtlarına başladı. 2.3.4.5.6 ve 7. Sınıflar için düzenlenen bursluluk sınavının son başvuru tarihi ise 21 Mayıs Cumartesi Günü. 
İşte Amerikan Kültür Koleji Tire Müdürü Süleyman Erkan ile yaptığımız o özel röportaj;



NEDEN AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİ?
Ezberlemeyi değil, araştırmayı seven, Kişisel hak ve özgürlüklerini koruyabilen, Kendi ayakları üstünde durabilen, En az bir yabancı dili mükemmel düzeyde konuşan, Teknolojiye hakim, Bilimsel düşünüşe sahip, Sorgulamadan hiçbir düşünceyi kabul etmeyen, başkalarının hakları olmazsa kendi haklarının da olmayacağını bilen,
Yaşadığı toplumun geleneklerine, değerlerine ve inanışlarına sahip çıkan, yüksek donanımlı, onurlu bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
SİZLERİ TANIYABİLİR MİYİZ?
Ben Süleyman ERKAN, Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik öğretmenliği mezunuyum. Tire’nin Kurşak Köyü’ndenim. 25 yıl devlet sektöründe, 8 yıl özel sektörde öğretmenlik ve idarecilik yaptım. Edindiğim bu tecrübeyi kurumsallaşmış Amerikan Kültür Kolejlerinin eğitim anlayışla birleştirerek Tire’mize eğitim anlamında faydalı olmayı hedefliyorum. Amacım Tire evladının hak ettiği yerlere gelmesi ve Tire’mize faydalı işler yapmasıdır. Bu amaçla Tire’ de tek kurumsal özel okul olan Amerikan Kültür Kolejinde kurumsallığı Tire’mize kazandırmaktır.
MÜDÜRÜM KADRONUZU NASIL ŞEKİLLENDİRECEKSİNİZ?
Devlet ve Özel sektördeki tecrübelerime dayanarak şunu çok açık ifade etmeliyim ki bu iş ekip işidir. Eğitimde ekip olundu mu çok güzel işler yaparsınız. Bizlerde Amerikan Kültür Koleji olarak güzel ve başarılı bir ekip kurmak istiyoruz. 
PEKİ NASIL BİR YOL İZLERSİNİZ?
İzlediğimiz yol tamamen genel merkezimizin yoludur. Aday olan öğretmen kardeşlerimiz başvurularını kurumumuza getiriyor. Bizler de bu başvuruları genel merkezimize yolluyor ve onay alındıktan sonra öğretmen arkadaşlarımızı genel merkezimize seminere gönderiyoruz. Hem öğretmen adaylarımız hem öğrenci ve velilerimiz bu sayede Amerikan Kültür Koleji kurumsallığını anlamış oluyorlar. Burada öğrencilerimize genel merkezden gelen takviye dersleri veriyoruz. 

AMERİKAN KÜLTÜR KOLEJİNİ YILLARCA DİL KONUSUNDA ÇOK BAŞARILI BULDUK. BU KONUYLA ALAKALI NE DERSİNİZ?
Şimdi burada açık ve net ifade edeyim ki, okulumuz dil konusunda Türkiye genelinde çok iddialıdır. Bizlerde tamamen kurumsallığı ön plana çıkararak dil derslerindeki eğitimi en iyi şekilde vereceğiz.


HER SINIFTA İKİ ÖĞRETMEN VAR DİYORSUNUZ AÇIKLAR MISINIZ?
Evet doğrudur. Her sınıfımızda iki öğretmen mevcuttur. Biri alanında uzman öğretmenimiz diğeri ise eğitim koçu diye adlandırdığımız dil öğretmenleridir. Bu eğitim koçlarımız İngilizceyi ana dilleri gibi konuşurlar ve öğrencileri rehberlik yaparak hayata hazırlarlar. Bu eğitim koçlarımız okul içerisinde idari görüşmelerde dahi olmak üzere İngilizce konuşurlar. Farklı bir dilde konuşmaları yasaktır. Bu da genel merkezimizin bizlere talimatıdır. 

OKUL KONUMU HAKKINDA NE SÖYLERSİNİZ?
Bakınız bizler Amerikan Kültür Koleji olarak çocuklarımızın ve velilerimizin değerli vakitlerini düşünerek okul binamızın şehir merkezinde olmasını yeğledik. Burada şunu açıkça belirtmeliyim ki velilerimiz sabah işlerine giderken şehir merkezimize yakın olan okulumuza gönül rahatlığı ile çocuklarını bırakacaklar ve biz o kutsal emanetlerinizi birer göz bebeğimiz gibi bakacağız ve akşam velilerimize teslim edeceğiz. Şehir dışı veyahut köylerimizden gelen öğrencilerimizi de öğretmen denetiminde servis araçları bulundurulacaktır. Tire eğitimde kurumsallığa doyacak diyebilirim. Okulumuz gerek akademik gerek sosyal anlamda Tire’mizin yüz akı olacaktır.

SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?
Tire Amerikan Kültür Koleji Tire’ deki öğrencilerimize, velilerimizi gönül rahatlığıyla bizlere teslim edebileceği kurumsal bir okuldur. Tüm velilerimizi 28-29 Mayıs 2016 tarihinde yapılacak olan Bursluluk Sınavına davet ediyorum.





Editör: Haber Merkezi