Engelliler KursTire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan 23 Yaş Üstü Engellilerin Kursları dün başladı.

Ahmet ŞENKİ / Yerel Güç Gazetesi


Zorunlu öğretim dönemini tamamlayan ağır ve orta düzeyde engelli bireylere yönelik Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 23 yaş üstü engellilerin kursu Tire Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi binasında kurs eğitimi başlatıldı.
Zorunlu öğretim dönemini tamamlayan ağır ve orta düzeyde engelli bireylerin Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce Halk Oyunları, El Sanatları ve Resim dallarındaki kurslar başlatılmıştır.
Halk oyunlarında Hulusi Yönter ve Dilek Kaya Sever, El Sanatlarında Figen İçten Caner, Resim alanında Nuri Öykülü ve sınıf öğretmenliğinde ise Ayla Adanalı isimli eğitmenler görev alıyor.
İş Eğitim Merkezi binasında ihtiyaç duyulan fiziki düzenlemelerin, Tire Belediyesi tarafından yapılmakta olduğunu, dile getiren Tire Halk Eğitim Merkezi Müdürü Turhan Eke, binanın gerekli görülen yerlerine korkuluk demirlerinin ve arkadan giriş kapısı yapılacağını, ayrıca merdivenlere özel rampa inşa edileceğini belirtti.
Henüz bütçede taşıma ve yemek için ödenek ayrılmadığını da sözlerine ekleyen Eke, başta Tire İlçe Kaymakamlığı olmak üzere kurum ve kuruluşlarca bu konuya çözüm üretilmeye çalışıldığının altını çizdi.

Editör: Haber Merkezi