Ercan ÇELİK

Tire'ye bağlı Büyükkale yakınlarnda Kartal Dağı bölgesinde kızılçam ormanlarının kesilerek yol yapılmasıyla ilgili tedirgin olan çevre halkı, söz konusu çalışmalarla ilgili kaygılarını HaberTire'ye anlatmışlar, yetkili kurumlardan net açıklama istemişlerdi. 


"HİÇBİR ENVAL ZARAR GÖRMEMİŞTİR"
HaberTire'nin gündeme getirdiği konuyla ilgili Tire Orman İşletme Şefliği'nden jet hızında açıklama geldi. HaberTire'ye açıklama yapan Tire Orman İşletme Şefi Durmuş İlker Şahin, şu ifadelerde bulundu; 
"Konusu geçen alan yatırım programları içerisinde 2019 yılına yenilenen orman yolları şebeke planinda yer alan ve 2020 yılında yapılması planlanıp projendirilerek bütçesi alınmış 1070 kodlu orman yoludur. Yol calismalari ve üretim faaliyetleri devam etmektedir. Bölge olarak yangına hassas bir bölge olmamız ve kızılçam ormanı olarak yoğun bir alan kaplayan Kartaldagi 'na yapılan bu orman yolu herhangi bir yangın gerçekleşmesi durumunda, ekiplerimizin yangına müdahalesini kisaltmaktadir.Ayrica ormancılık faaliyetlerinin (bakım koruma ağaçlandırma vs) yapılabilmesi için çok önem arz etmektedir. Bu yol yapımı esnasında ekonomik değer taşıyan hiçbir enval zarar görmemektedir.Bu yolun yapılması hem Tire için hem ülkemiz için kamu yararı gozetmektedir.Altini çizerek söylüyorum :Bu yolun hiçbir madencilik faaliyetleri ile bir ilgisi yoktur."

"EYLÜL AYINDA BİLGİLENDİRME YAPILDI"
Konu ile ilgili bilgilendirmenin Eylül ayında muhtarlıklara yapılarak ilan edildiğini ve imza altına alındığını vurgulayan Şahin, "Bu yol yapımı ile ilgili tüm bilgi, belge ve görseller işletme şefligimizde bulunmaktadır. Yolun yapım amacı ormanlarımız bakımı, gençleştırilmesi, çıkması muhtemel orman yangınlarına müdahale edilmesi ve ormanların korunması ve çalışmalarımız içindir. Her yıl yol yapım programı gereği yol şebeke planlarımıza uygun olarak orman yolu yapmaktayız. 
Kamuoyuna saygı ile arz ederiz." dedi.

Editör: Haber Merkezi