Ercan ÇELİK

Türkiye’nin en kaliteli incirinin yetiştiği Başköy’de jeotermal kaynak araştırması yapmak isteyen enerji şirketi daha önce büyük tepki almıştı. İddiaya göre bugün de Başköy’e beraberinde İzmir İl Tarım Müdürlüğü’nden görevlilerle birlikte giden şirket görevlisi, köylünün tekrar ayaklanmasına sebep oldu.

İddiaya göre öğle saatlerinde bir kişi yanında İl Tarım Müdürlüğü görevlileriyle beraber, daha önce jeotermal sondaj için bahsi geçen arazide inceleme yapmak istedi. Görevlileri fark eden köylüler kısa sürede ilgili araziye toplanmaya başladı. Dakikalar içinde yüzlerce köylü bir araya gelerek, tarım müdürlüğü görevlilerini ve şirket çalışanını engellediler.

Tire İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Cansu Okay da köye giderek köylüyle görüştü. Araziye gelen heyet, köylünün tepkisinin ardından hiçbir çalışma yapamadan geri dönmek zorunda kaldı.

ÇALIŞMA SONLANDIRILACAK MI?

Köylülerin toplanmasının ardından iddiaya göre köylülerden bir temsilci enerji şirketinin mühendisi ile telefonda görüşme yaptı. Görüşmede mühendisin, önümüzdeki Cuma günü köye geleceği ve buradaki çalışmalara son verileceğini taahhüt eden belgeyi imzalayacağını söylemesi üzerine, toplanan köylü olaysız şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi