14 Eylül günü Ali Efe Hanı, Gölet, Fatih Parkı ve Toptepe Mevkiilerinde toplanan Tireliler, ellerinde poşet ve eldivenlerle eşzamanlı olarak çevre temizliği yaptılar. Etkinlik sayesinde vatandaşlarda çevre duyarlılığı konusunda farkındalık yaratmak amaçlandı.

Bir süredir Şendağ Albayrak yönetiminde projeyi hazırlayan vatandaşlar, proje çerçevesinde Tire’deki kamu kurumlarıyla çeşitli temaslar sağlayarak, bu kurumların da projeye katılmasını sağladılar. Tire Belediyesi, Tire Kaymakamlığı, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün yanı sıra projeye pek çok sivil toplum kuruluşu da destek oldu.

1 DAKİKADA TEMİZ TİRE

“1 Dakikada Temiz Tire” sloganıyla hazırlanan etkinlik için uzun zamandır hazırlık yapan proje ekibi, etkinlikle ilgili afişi hazırlayarak şehrin işlek noktalarına astılar. Belediye ilan bürosundan, basından ve sosyal medyadan tekrar tekrar duyurusu yapılan etkinliğe kamu kurumlarının yanında vatandaşların da katılımı sağlandı.

Belirtilen bölgelerde yerlere atılan çöpleri poşetlere toplayan vatandaşlar ve proje ekibi, bu etkinliğin sadece bir başlangıç olduğunu bunun Tire’de çevre bilincinin oluşturulması adına tekrar edilmesi gerektiğini söylediler.

Editör: Haber Merkezi