Geçtiğimiz haftalarda Tire akarca Ovasında bulunan mahsulleri yiyerek zarar veren çekirgeler bu kez gözlerini dağ köylere dikti. Tire Başköy ve Ortaköy civarında görünen çekirgeler incir ağaçlarına zarar vermeye başladı. Bölgesel olarak incir bahçelerine giren çekirgeler ağaçların yapraklarını yiyerek ağaçlara zarar veriyorlar. Kısa sürede bir çok ağacı telef eden çekirgelerle çiftçiler başa çıkamaz duruma geldi.

ZİRAAT ODASI VE İLÇE TARIM HAREKETE GEÇTİ

Geçtiğimiz haftadan bu yana çekirge ile mücadelesini sürdüren Ziraat Odası ve Tire İlçe Tarım Müdürlüğü dağ köylerinde de çekirge popülasyonunun artmasından dolayı alarmın rengini kırmızıya çevirdi. Bölgeye alanında uzman mühendisler gönderen İlçe Tarım Müdürlüğü ilaçlama çalışmasına başlayacak.

İBİŞOĞLU “ BU BİR İSTİLA DEĞİL POPÜLASYON ARTIŞIDIR”

Durumu yerinde incelemek için gazetecilerle bölgeye giden Ziraat Odası Başkanı Halil İbişoğlu; “ Bu bir çekirge salgınıdır bu her yıl olur ancak bu yıl popülasyon artışı çok fazla. Maalesef bizlerde gün geçtikçe ekolojik dengeyi bozmak için uğraş veriyoruz. Şu an bu bölgede yabani kuş dediğimiz türevler kalmadı. Eğer bunlar olsaydı zaten o kuşlar bu çekirgeleri yiyerek beslendikleri için böyle bir salgın olmayacaktı. O yüzden doğaya önem vermeliyiz ve sahip çıkmalaıyız. İnşallah İlçe Tarım Müdürlüğümüz başta olmak üzere bizimde vereceğimiz makine ekipman desteği ile biz bu mücadeleyi de atlatırız.” Dedi.

,

Editör: Haber Merkezi