Tire Belediyesi Kadın Dayanışma Merkezi ve Tire Kaymakamlığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü kurslarda Ceylan Tanrıseven ve Tire Gönül Elçileri kursiyerlerle bir araya geldi.  Kadın Dayanışma Merkezi Müdürü Özlem Erdoğan ziyarette, Kadın Dayanışma Merkezinin çalışmaları ile ilgili bilgiler vererek, kadınlara çalışmaları için uygun ortam hazırlamanın sevincini yaşadıklarını anlattı. Erdoğan, daha fazla kurs alanları oluşturmak için de çalıştıklarını söyledi.


“ATIKLAR KADINLARIN ELİNDE HAYAT BULUYOR”
Gördüğü tablodan ve kadınların kurslara ilgisinden memnun olduğunu ifade eden Ceylan Tanrıseven, kadınların ürettikleri ürünlerini pazarlayabildikleri yerlerin olması durumunda daha iyi sonuçlar alınabileceğini vurguladı. Tanrıseven, kadınların özellikle maharetli ellerinde, atık diye bir şeyin olmadığı ve her eski malzemenin kadınların elinde hayat bulduğunu vurguladı. 
    Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Adnan Güven de çalışmalarla ile ilgili Tanrıseven ve Gönül Elçilerine bilgiler sundu. Güven, Kadın Dayanışma Merkezinde Halk Eğitimi Merkezi olarak; Ahşap Şekillendirme ve Giysi Tadilatçısı Kursları açtıklarını ve bu kurslara bayanların ilgisinin oldukça fazla olduğunu belirtti.
    Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan kurslar ile ilgili Kurs eğitmenleri Birgül Şensöz ve Kudret Hadimlioğlu bilgiler vererek kadınların el emeği ürünlerini Ceylan Tanrıseven’e gösterdiler. Kurs eğitmenleri, kadınların bu kurslarda çoğunlukla eski eşyaları ya da atık malzemeleri değerlendirmelerinden dolayı hem üretmenin hem de ekonomik olarak aile bütçelerine katkı sağlamanın mutluluğunu içinde olduklarını belirtti.
Kadın Dayanışma Merkezi yetkilileri Ceylan Tanrıseven ve gönül elçilerine desteklerinden dolayı teşekkür etti.


DIŞARIDAN SİPARİŞ ALINIYOR
Kadın Dayanışma Merkezinde, vatandaşların her türlü taleplerine yönelik çalışmalar da yapılıyor. Yetkililer, doğum günü, çeyiz, kına, düğün gibi etkinlikler için vatandaşların verdiği siparişler doğrultusunda ürünler hazırladıklarını ve dışarıdan sipariş alabildiklerini kaydetti.
 

Editör: Haber Merkezi