Kongre süreci devam eden AK Parti İzmir Teşkilatı’nda partinin adayının karşısına çıkarak Selçuk’ta seçimi kazanan Büyükşehir Meclis Üyesi Osman Başterzi flaş bir karar aldı. Başterzi, İl Başkanı Şengül ile görüşerek istifa etmek istediğini belirtti.

Ak Parti Selçuk 6. Olağan Kongresine aday olan AK Parti İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Selçuk Belediyesi Meclis Üyesi Osman Başterzi, 202 delegenin oyunu alarak AK Parti İlçe Başkanlığına seçildi.

Efes Tiyatro Salonunda gerçekleşen AK Parti 6. Olağan Kongresi, oldukça yoğun katılımla yapıldı. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongreye AK parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri Mahmut Atilla Kaya ve Hüseyin Kocabıyık, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, İzmir ve çevre İlçelerden gelen parti yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Gece geç saatlere kadar devam eden oy kullanma işleminin ardından sayıma geçildi. 421 delegesi bulunan AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatının 6. olağan kongresinde 385 delege oy kullandı. İki aday ile girilen seçimlerde mevcut ilçe başkanı Sema Yeşilçimen ve Osman Başterzi yarıştı. Sarı liste ile seçimlere giren Osman Başterzi, 202 delegenin oyunu alarak AK Parti Selçuk İlçe Teşkilatının yeni başkanı oldu. Seçimlere Beyaz liste ile giren Sema Yeşilçimen ise 180 oy aldı.

Osman Başterzi başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: “Mustafa Albaş, Halil Düztaş, Hasan Öznur, Orhan Karagüzel, Gürsel Okumuş, Gülsevim Tahtakaya, Yaşar Elbeyi, Bayram Bozdemir, Uğur Gökmen, Erdoğan Elibol, Gülderen Aydın, Osman Fethi Uygur, Hasan Arabacı ve Dursun Kağı.”

İLÇE BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTi

Kongre süreci devam eden partide genel teamüllerin dışında ikinci adaylar da yarışa giriyor. Bayraklı ile başlayan hareket Selçuk ile devam etmiş ilçede partinin adayı mevcut İlçe Başkanı Sema Yeşilçimen’in karşısına çıkan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Osman Başterzi seçimi kazanmıştı. Başterzi’nin zafere ulaşan listesinde AK Partili Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı’nın bulunmaması ise dikkat çekti. Bakıcı, göreve geldiği günden bu yana sorun yaşadığı Yeşilçimen’in listesini tercih ederken Başterzi’nin “listede yer al” teklifini ise kabul etmedi.

GEREĞİNİ YAPTIM!

Selçuk’ta dengeleri değiştiren kongre sonucunun ardından yeni ilçe başkanı Başterzi, devir teslim olmadan flaş bir karar aldı. Başterzi, İl Başkanı Aydın Şengül ile görüşüp “gerekirse istifa ederim” mesajını verdi. Yapılan görüşme sonrasında Şengül, Başterzi'nin istifasını kabul etti. Başterzi, genel merkezin önerisini ve kararını ciddiye alacağını belirtirken, “Ben ve arkadaşlarım burada bir mesaj verdik. Selçuk’ta Sema Yeşilçimen ile partinin başarılı olamayacağını gösterdik. Eğer, Yeşilçimen tek başına aday olsaydı 30 oy bile alamazdı. Ben parti kültürü ile yetişmiş, her kademede görev almış birisiyim. Genel merkezimizin ve il başkanımızın emrindeyim. Selçuk’ta partimi kesinlikle tartıştırmam. Gereğini yaptım. İl başkanımızın elini rahatlattım. Takdir genel merkezindir. Bu arada bana ve ekibime destek veren delegelerimize sonsuz teşekkür ediyorum. Onlar beni mahçup etmediler” ifadelerini kullandı.

TAKDİR GENEL MERKEZİNDİR

Başterzi, İl Başkanı Aydın Şengül ile makamında görüştü. Başterzi, “İstifamı getirdim. Hiçbir sıkıntı yoktur. Makam mevki beklentimiz yoktur. Cumhurbaşkanımızla görüştüm ve benimle birlikte seçim kazanan 15 kişinin istifasını verdim. Başkaldırı falan yoktur. Takdir genel merkezimizindir” dedi. 

Editör: Haber Merkezi