Özel Dünya Koleji’nin 5.sınıf öğrencileri 14 Mart Dünya π (pi) Günü etkinlikleri çerçevesinde Selçuk’un Şirince Köyü’ndeki Nesin “Matematik Köyü’nü” ziyaret ettiler.

İzmir’in Şirince Köyü’ndeki Nesin Vakfı’na ait 30 dönümü zeytinlik olmak üzere 55 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan “Matematik Köyü”, Özel Dünya Koleji öğrencilerini büyüledi. Eğlenerek öğrenme deneyimine kavuşan öğrenciler, hafta sonlarını matematik bilimi ve gezi ile birleştirme imkânı buldu. Gezi kapsamında öğrenciler, Prof. Dr. Ali Nesin’den ders dinleyip soru sorma fırsatı buldu. Prof. Dr. Ali Nesin’in yönlendirmeleriyle matematiksel düşünmenin ve çözümlemenin düşünmenin ve önemini fark ettiler.  Geziye katılan öğretmenler, öğrencilerin bu gezi sayesinde matematiğe karşı olumlu tutum geliştirdiklerini ve bir probleme karşı farklı bakış açısı ile yaklaşmayı öğrendiklerini dile getirdiler. Özel Dünya Koleji öğrencileri, Nesin “Matematik Köyü’nde” yapılan etkinliklerin yanı sıra Efes Müzesi’ni de gezdiler.

Özel Dünya Koleji Okul Müdürü Serkan Taşcıoğlu, bu tür eğlenmeyi ve öğrenmeyi hedefleyen gezilerin gelenekselleştirilerek yenilerinin de planlanacağını ifade etti.

Editör: Haber Merkezi