ALTINORDU Futbol Eğitim Kurumu (AFEK) U13 ve U14 takımlarının Türkiye’nin dört bir yanından seçilip gelen öğrencileri, raylı sistemleri  tanımak için İzmir Metrosu ve İZBAN ile  seyahat edip, İZBAN’ın alanında en büyük konumda bulunan Çiğli’deki Bakım Atölyesi’ni  ziyaret etti.  

Sosyal etkinlikler ve hayatın içinde olma faaliyetleri çerçevesinde 39 futbolcu adayı, önce Hatay Üçyol’dan Metro’ya binerek Halkapınar aktarma merkezine geldi.  Trende coşkulu bir yekilde 10. Yıl Marşı’nı söyleyen çocuklara yolculardan büyük alkış geldi. Metro’dan İZBAN peronuna geçen çocuklar, İstasyon Şefi’nden trenlerle ilgili önemli bilgiler edinirken,  merak ettikleri konuları da sorarak öğrenme fırsatı buldu. 
İZBAN’ın sürücü kabinini inceleyip, Mavişehir İstasyonu’ndan İZBAN Bakım Atölyesi’ne otobüsle aktarma yapan U13 ve U14 takımlarını, İZBAN Genel Müdür Yardımcısı ve Metro Genel Müdürü  Sönmez Alev  ile kurum birim sorumluları  karşıladı. Atölyede trenlere yapılan bakımları dikkatlice inceleyen ve bilgiler alan çocuklar, kendileri için özel olarak hazırlanan ikram masalarında ise dinlenme ve İZBAN personeliyle sohbet edip Altınordu ürünleri hediye etme fırsatı buldu. 

Altınordu teknik ekibi, Sosyal Etkinlikler Yöneticisi Elif Can ve Sporcu Özlük ve Okul İşleri Yöneticisi Funda Hızlı Atik ile birlikte çocuklara İZBAN  yöneticileri de eğitim setleri armağan ederken, Genel Müdür Yardımcısı Sönmez Alev,  “Böylesine güzel bir ziyaret için Altınordu’ya teşekkür ediyorum” dedi.  Alev, ilklerin şehri İzmir’de İZBAN’ın gün geçtikçe büyüdüğünü, Altınordu’nun da kısa zamanda futbol dünyasının en çok konuşulan kulübü olduğunu belirterek, “Buradaki çocukların ilgi ve davranışları, Altınordu’nun iyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganının içinin dolu dolu olduğunu gösteriyor.  Kendilerine başarılar diliyorum” ifadesini kullandı. 
Alev, “İZBAN ve İzmir Metrosu,  spor dünyası için de vazgeçilmez oldu. Binlerce taraftarı statlara hızlı, güvenli ve konforlu bir şekilde taşımanın mutluluğu içindeyiz. Taraftarımız da tren ve istasyonlarımızı koruyarak bize destek oluyor. Bu açıdan sporseverlerle İZBAN ve raylı sistemler arasında çok sıkı bir bağ oluştu. Şimdi tramvay da devreye girince bu bağ daha da kuvvetlenecek” şeklinde konuştu. 
Ziyaret, Alev’e üzerinde adının yazılı olduğu Altınordu forması hediye edilmesi ve herkesin Altınordu şapkaları takarak hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi. 

Editör: Haber Merkezi