Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, barajlarla bölgeye hayat verdiğini belirten Bayındır Sulama Birliği Başkanı Veysel Bakıcıol, Ergenli Barajı’nın da tamamlanmasından sonra Bayındır kırsalında 60 bin dekarın üzerinde alanın sulanacağını söyledi.

Küçükmenderesin, hayat damarlarından biri olan Bayındır ovası suyla buluştu. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun, barajlarla bölgeye hayat verdiğini belirten Bayındır Sulama Birliği Başkanı Veysel Bakıcıol, Ergenli barajının da tamamlanmasından sonra Bayındır kırsalında 60 bin dekarın üzerinde alanın modern sulama sistemleriyle sulanacağını söyledi. Birlik başkanlığının yanı sıra Bayındır Belediyesi AK Parti Meclis üyeliği görevini de yürüten Bakıcıol, “Zeytinova’da, toplam 5 aydır, yaklaşık 30 bin dekardan fazla alanı sulamaya başladık. Vatandaşlarımıza talep ettiği suyu veriyoruz. Şu anda 970 kayıtlı üyemiz mevcut. Zeytinova, Pınarlı, Yakacık, Ergenli ve Fatih mahallemizdeki tarım arazileri sulama planımızda yer alıyor. DSİ Genel Müdürlüğü'nün özverili çalışmalarıyla yapım işini süresinden önce bitirdik. Bakanımız Sn. Eroğlu’na, Bayındırlılar olarak şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

MALİYETLER DÜŞECEK
Ergenli Barajı Projesi’nin ise 2018’de tamamlanacağını kaydeden Bakıcıol, “Ergenli Barajımız, 30 bin dekara yakın bir bölgeye hayat verecek. O bölge de, birliğimizin hizmet alanı içerisinde olacak. Furunlu ve Elifli’ye kadar Ergenli Barajı’nın suyu ulaşacak. Birkaç yıl içerisinde 60 bin dekara yakın bir alanda sulama faaliyetlerini birlik olarak yürüteceğiz. Planlama aşamasında olan, Uladı Barajı da hayata geçirildiğinde Bayındır ve Tire’nin kuzeyindeki birçok köyde modern sulama yapılacak. Bilindiği gibi Küçük Menderes havzasındaki üreticilerin ortak derdi enerji maliyetleridir. Yüksek enerji bedellerinin baraj suyuyla düşmesiyle birlikte üretirken kazanma dönemi başlayacaktır” diye konuştu.

BAYINDIRLI ÇİFTÇİ KAZANACAK
Zeytinova Barajı’nın sulamsıyla dekar başına 620 TL net gelir artışı elde edilecek. Bu durumda nüfusa düşen aile geliri 2 bin TL'den 5 bin 153 TL'ye yükselecek. Projeden bin 342 çiftçi ailesinin yanı sıra doğrudan 6 bin kişi, dolaylı olarak da bin 500 kişi olmak üzere toplam 7 bin 500 kişi yararlanacak. Toplamda 2 bin 750 kişiye de ek istihdam artışı sağlanacak. 

Editör: Haber Merkezi