AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen İzmir Valiliği ve Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi’nin CHP’li belediye tarafından depo olarak kullanıldığını, kapısında bekçi bile bulunmayan tarihi binanın iş bilmezlik ve tarihe saygısızlık nedeniyle kaderine terk edildiğini söyledi. Demirezen, “CHP kültür mirasımıza böyle mi sahip çıkıyor?” dedi

 

İzmir’in Bayındır ilçesinde, dönemin AK Partili Belediye Başkanı Mehmet Kertiş’in girişimleriyle, İzmir Valiliği ve Kültür Bakanlığı tarafından restore edilen tarihi Ermeni Kilisesi’nde yaşanan rezalet Bayındırlıların tepkisini çekti. AK Parti İlçe Başkanı Uğur Demirezen, büyük emeklerle aslına uygun olarak restore edilen kilisenin, günümüzde CHP’li belediye tarafından “depo” olarak kullanıldığını, kapısında bekçi bile bulunmayan tarihi binanın kaderine terk edildiğini söyledi. CHP’nin, kültürel değerlere sahip çıkmadığından yakınan Demirezen, “1857 yılında, Bayındır’da yaşayan Ermeni nüfusa hizmet etsin diye yapılan kilise, Cumhuriyet dönemiyle birlikte ilçede ‘Ülkü sineması’ olarak hizmet vermeye başlamış. 2009-10 yılına kadar hiçbir şekilde onarımdan geçmeyen bina, virane haline dönüşmüş. AK Partili Belediye Başkanımız Mehmet Kertiş’in döneminde, ilçede başlatılan restorasyon çalışmalarında Ermeni Kilisesi de programa alınarak, aslına uygun şekilde tekrar restore edildi” dedi.

 

“1 MİLYONLUK KAĞIT DEPOSU”

Tarihi binanın, Bayındır Belediyesi’ne, “Hasan Hulki Yönt Kültür Merkezi” adı altında sosyal amaçlı kullanılsın diye verildiğini kaydeden Demirezen, “Her fırsatta sosyal belediyecilikten bahseden Bayındır Belediyesi, yaklaşık 1 milyon lira karşılığında restore edilen binayı kadir kıymet bilmeyerek, hurda ve karton deposu olarak kullanmayı uygun görmüştür. Kültür Merkezi olarak tasarlanan binada, resim, kitap, tiyatro, fotoğraf sergileri yapılabilir, ilçenin kültürel hayatına katkı sağlanabilirdi. Kapısında bekçisin dahi olmadığı binanın içinde bira şişeleri ve çirkin görüntüler Bayındırlıları son derece üzüyor. Her fırsatta, tarihi değerlerimize ve kültürümüze sahip çıktığını söyleyen Belediye Başkanımız Sn. Ufuk Sesli ve yönetimi burayı halka açmak yerine depo yapmakla neyi amaçlamaktadır?” şeklinde konuştu.

 

“BAYINDIR YÖNETİLEMİYOR”

CHP zihniyetinin, ilçede göreve geldikten sonra belediyecilik adına ortaya bir şey koyamadığını ifade eden Demirezen şöyle devam etti. “Bazı gazetelere ‘Bayındır’ın bir karış toprağının peşindeyim’ şeklinde beyanatlar veren Başkan Ufuk Sesli, anlaşılan kültürel değerlerimizin ve tarihi mirasımızın peşini bırakmış görünüyor. Belediye ise ahpap, çavuş ilişkisi mantığı ile yönetilmeye çalışılıyor. Bu arada olan ne yazık ki Bayındır halkına oluyor. Kendi iç çekişme ve kavgaları yüzünden ilçenin gerçek sorunlarıyla ilgilenmeye ve halka hizmet götüremeye fırsat bulamıyorlar. Yerelde iktidarda olmalarına rağmen, Bayındır’ın her köşesinde halen daha bizlerin gerçekleştirdiği hizmetlerin rüzgarları esiyor. Daha güzel ve yaşanası bir Bayındır için ilçemize yapılacak her yatırımın sonuna kadar takipçisi olacağız.

Editör: Haber Merkezi