Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Tire Belediyesi Personel A. Ş. Bünyesinde kadroya geçen personelin geriye dönük haklarının tamamını hesaplarına yatırttı. 

Yeni yıl öncesinde geriye dönük haklarını hesaplarında gören çalışanlar büyük bir mutluluk yaşadı.

2018 yılı Nisan ayında 696 sayılı KHK ile Tire Belediyesi Personel A. Ş. bünyesinde kadrolu olan işçiler ve güvenlik görevlisi çalışanlar 2018 Nisan ve 2020 Temmuz ayları arasını kapsayan tüm haklarını almış oldu. 

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞANLAR DA AYNI HAKTAN YARARLANDI 
Göreve geldiklerinde personele ödenmesi gereken hakların hiçbirinin ödenmediğini ifade eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "İşçilerimizin şirket kadrosuna geçişlerinden itibaren kazandıkları haklar konusundan hiç bir ödeme yapılmamıştı. 2019 yılı 5 Nisan tarihinde mazbatamızı alıp göreve başladıktan sonra DİSK Genel-İş Sendikası ile sözleşme imzalayarak işçilerimizin haklarını güvence altına aldık. Maddi imkanlarımız el verdikçe bayramlarda peyder pey ödemeler gerçekleştirdik. Son kalan ödemeyi ise bugün yaptık. Güvenlik görevlisi çalışanlarımız bu haklardan da mahrum bırakılmış, bunu kabul edemeyiz dedik onları da biz dahil ettik, işçilerimizin haklarını teslim ettik "dedi.

Editör: Haber Merkezi