Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Nazım Çulcu Parkı’nda 700 metrekarelik alana, içinde açık hava spor aletlerinin de bulunduğu çocuk oyun gurubu kurdu. Belediye tarafından yapılan titiz çalışma neticesinde çocuk oyun grubunun montajı bitti ve çocukların kullanımına açıldı.

Tire’nin en büyük çocuk oyun parkı olma ünvanını taşıyan parkta, modern oyun grupları, klasik oyun grupları,  halat salıncak, ayakta salıncak, dönence gibi birçok oyun grubu bulunuyor. Parkta bulunan tüm oyun gruplarının TSE belgeli olduğunu ve montaj aşamasında çocukların güvenlik alan hesaplamalarının yapıldığını söyleyen yetkililer, park içerisinde uyulacak kurallarında tabela olarak parka asıldığını belirttiler.

BAŞKAN DURAN: “GELECEĞE YATIRIM YAPIYORUZ”

Salgın sürecindeki kısıtlamalarla sosyal hayattan uzak kalan çocukların, kısıtlamalar sonrası rahat ve güvenli şekilde eğlenebilmesi için ilçe genelinde bu gibi parkların çoğaltılması için çalışma başlattıklarını ifade eden Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, “Daha konforlu ve güvenli olan kauçuk tabanlı modern çocuk oyun gruplarının ilçe genelinde çoğaltılması için çalışma başlatmıştık. Bugüne kadar Tire’nin en büyük Çocuk oyun grubunu Nazım Çulcu Parkımıza kurduk. Çocuklarımız bir nebze de olsa sosyal medya ve teknolojik aletlerden uzaklaşıp gönüllerince eğlensinler istedik. Güzel ve güvenli bir park oldu. Bizler Tire Belediyesi olarak geleceğe yatırım yapmaya devam ediyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. Onların yüzündeki bir parça tebessümü dünyalara değişmeyiz. Çalışmalarımız devam edecek. Güle güle kullansınlar.” Dedi.

Editör: Haber Merkezi