Tire Belediyesi Personel A. Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi (TİS) görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı. Anlaşma sonrası Tire Belediyesi Personel A. Ş. çalışanları büyük sevinç yaşadı. 

Anlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran "Görüşmelerde Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener Hanımefendinin öngördüğü asgari ücret olan 3000 TL'yi taban ücret olarak belirledik" dedi. 

Başkanlık makamı önünde DİSK Genel-İş Sendikası 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç, yönetimi ve işçi temsilcilerine hitaben konuşma yapan Başkan Duran "Bu belediye sizin belediyeniz. Bizler burda sendika ayrı belediye ayrı bir masada değil,hem sendika hem de belediye olarak sizler için aynı taraftayız. İmkanlarımız dahilinde, ekonomik şartlar el verdiğince yapılacak en iyi zammı yaptığımızı düşünüyorum. Yol, yemek,yakacak gibi sosyal haklarla birlikte Tire Belediyesi'nde en düşük maaş 3641 TL olarak belirlendi, sizlere, ailenize ve belediyemize hayırlı olsun "dedi.

Genel-İş Sendikası 7 Nolu Şube Başkanı Özgür Genç ise tüm işçiler adına Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran'a teşekkür ederek" Başkanımız belediyenin ekonomik şartları doğrultusunda, işçimizin hayat standartları noktasında güzel bir iyileştirme yaptı. Hükümet tarafından asgari ücret 2825 TL olarak belirlenirken Tire Belediyesi'nde en düşük maaş 3641 TL oldu. Her iki tarafı da fazlasıyla mutlu eden bir sözleşme oldu. Kendisine işçilerimiz adına tekrar tekrar teşekkür ediyorum"dedi.

Tire Belediyesi Personel A. Ş. ve DİSK Genel-İş Sendikası 7 Nolu Şube arasında yapılan antlaşma 2020 Temmuz/2021 Aralık ayları arasını kapsayacak.

Editör: Haber Merkezi