2007 yılında yapılan Alay Parkı’nın zamanla formunu yitirmesi ve atıl duruma düşmesi nedeni ile Tire Belediyesi park çevresinde yenileme çalışmasına başladı. Çevre duvarlarının yıkılması talimatını veren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, çalışmaları yerinde inceledi. Tire Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler park çevresinde ilk olarak çevre duvarlarının yıkımına başladı. Dışardan bakıldığında parkın içinin görülmesinin hedeflendiği parkta çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı öğrenildi.

VATANDAŞLAR  ÇALIŞMAYI BEĞENDİ

Alay Parkı çalışmasını değerlendiren vatandaşlar yeni çalışmaya tam puan verdi. Duvarların açılmasıyla parkın nefes alacağını söyleyen vatandaşlar Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’a teşekkür ettiler.

BU KENTE VEFA BORCUMUZ VAR

Çalışmalarla ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran; “Tire Belediyesi olarak ilçe geneli ve kırsal mahallelerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2022 yılında hedeflediğimiz projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. 2023 yılı ise sürpriz projelerin yılı olacak. Göreve geldiğimiz 2019 yılında ilk olarak ilçenin altyapı ve üstyapı sorunlarına eğildik. Çünkü altyapısı tamamlanmayan bir şehre ne kadar hizmet getirirseniz getirin bu yapılan yap-boz belediyeciliğinden başka bir şey olmaz. Bizde bu yüzden önce Altyapı dedik. Altyapı hamlemizin ardından süratle üstyapıya geçerek cumhuriyet tarihinin en büyük asfalt hamlesini yaptık. Bu yılda yenileme ağırlıklı projelerimizi sürdürüyoruz. Özellikle ilçemizde atıl duruma gelen parklarımız için harekete geçtik. Bugün Alay Parkında bir takım düzenlemeler için düğmeye bastık. Burası 2007 yılında yapılmış bir parkımız. Ancak zamanla formunu yitirip atıl duruma gelmiş. Etrafının duvarlarla çevrili olması da asayiş anlamında sorunlar teşkil ettiği için vatandaştan gelen talep ve şikayetleri değerlendirerek bugün çalışmalarımıza başladık. İlk etapta çevre duvarlarını yıkarak parkın nefes almasını sağlayacağız. Yıkım esnasında şehitlerimizin isimlerinin yazılı olduğu levha ve diğer rölyefleri hassasiyetle yerlerinden çıkardık. Bunları ilerleyen zamanlarda şehrimizin daha hareketli noktalarında sergilenmelerini sağlayacağız. Bizim doğup büyüdüğümüz bu kente vefa borcumuz var. Tek amacımız var. Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir kent bırakmak. Yenilenecek olan Alay Parkı ve diğer tüm parklarımız Tireli vatandaşlarımıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”  Dedi.

Editör: Haber Merkezi