Gündem maddesinin oylanması öncesi Tire Belediye Başkan Salih Atakan, kadroların neden iptal edildiği hakkında açıklamalarda bulundu.


 ‘’KİMSE İLE SİYASİ YA DA KİŞİSEL BİR SORUNUMUZ YOK’’

İzmir Belediyelerinde istihdam edilen sözleşmeli kadroları, sayıları ve ilçe nüfusları hakkında bilgiler veren Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran ‘’nüfusumuza oranla en çok sözleşmeli personel çalıştıran belediyelerden biriyiz. Bu oranlarla Türkiye’de ilk ona bile girebiliriz’’ dedi. Kimse ile siyasi ya da kişisel problemleri olmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Duran açıklamalarına şöyle devam etti;


‘’DİLEYEN ARKADAŞLARIMIZ PERSONEL A.Ş. BÜNYESİNDEN BİZLERLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDEBİLİR’’

Öncelikle biz kimsenin işine son vermiyoruz. 31.12.2019 tarihi itibariyle sözleşmeleri sona eren arkadaşlarımızın sözleşmelerini yenilemiyor ve bu kadrolara ihtiyaç duymadığımızdan kadrolarını iptal ediyoruz. Bizimle çalışmak isteyen arkadaşlarımız Tire Belediyesi Personel A.Ş. bünyesinden bizimle çalışmaya devam edebilirler, bu konuda kendilerine de gerekenleri söyledik. Bu konuda şuana kadar bir talep göstermediler.


‘’SÖZLEŞMELİ PERSONEL MÜDÜRÜNDEN FAZLA MAAŞ ALIYOR’’

Bugün teknik hizmetler sınıfı sözleşmeli bir personel yanında çalıştığı müdüründen daha fazla maaş alıyor. Bizler yetkiyi müdürlerimize veriyoruz ve işlerin aksaması durumunda müdürlere hesap soruyoruz. 28 yıldır belediyemize hizmet eden asli müdür kadrosunda bulunan müdürümüz yanındaki sözleşmeli personelden daha az maaş alıyor. Kendi müdüründen 1.5 kat fazla maaş alan sözleşmeli personel var. Ne kadar risk o kadar rızk olması gerekirken tam tersi bir durum var. Bu durum bizim eşit işe eşit ücret anlayışımıza uymuyor. Bizler belediyemizin ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik durumları biliyoruz. Bu ve benzeri sebeplerle böyle bir uygulamaya gidiyoruz.

Editör: Haber Merkezi