Tire Belediyesi'ne bağlı Tiyatro ekibi geçtiğimiz gün Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın düzenlediği “Hayallerini Sahneye Taşı” adlı yarışmaya katılarak yarışmadaki performanslarıyla SMA Hastalığı ve Tireli Mehmet Ayaz bebeğe dikkat çektiler. Gençler yarışmadaki senaryolarını Tireli SMA hastası Mehmet Ayaz’ın ‘’Bir uçak sen de uçur’’ sloganından ilham alarak kaleme alıp, aksesuar olarak oyunda kullandıkları kağıt uçaklara Mehmet Ayaz’a ait bağış bilgilerini işleyerek oyun içinde tüm seyircilerin üzerine  “Bu uçaklar Mehmet Ayaz’ın uçağı olacak!” diyerek uçurup seyirciyle paylaştılar.

SMA ile mücadele eden bir ailenin yaşadıklarını konu alan oyunu Mehmet Ayaz için oynayan Tire Belediyesi Tiyatro ekibi; dereceye giremese de SMA hastalığına dikkat çektikleri için gururlu olduklarını söylediler.

Oyunun sorumlusu ve yönetmeni Dündar Taşal, “Tiyatro bir mesaj yoludur. Yaşadığımız çevrede, bizim çocuklarımızın, bizim kardeşimiz olan Mehmet Ayaz için sahneye çıkmaları beni en mutlu eden şey. İşte tiyatro sadece bir sanat değil, bir paylaşım. Bu süreçte bizlere sağladığı imkanlardan dolayı Belediye Başkanımız Sayın Salih Atakan Duran’a çok teşekkür ederim. Her zaman her projemizde sorgusuz sualsiz yanımızda, bizler de Tire’de sanat var diyebilmek adına çalışmalarımıza ve Mehmet Ayaz için de desteğe devam edeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi