İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafında Tire ovasındaki üretim yollarındaki çalışmalar sürüyor. Son olarak 4 ve 15 km’lik iki yolda genişletme, dolgu ve düzeltme çalışmaları tamamlanmak üzere.


Birçok köylü vatandaşı yakından ilgilendiren iki farklı ova üretim yolunun asfaltlanması öncesindeki çalışmalarında sona yaklaşıldı. Tire Ovası’nı doğu bölgesinde kalan ova yollarından ilki Çiniyer Altı Mevkiinde başlayıp Kazantepe Mevkiine giden ve oradan da Fatih Sultan Mehmet Bulvarı asfaltına ulaşan 4 km’lik ova yolu. Diğer yol ise 7 köyü ve oralarda yaşayan vatandaşları yakından ilgilendiren Ödemiş Kavağı Mevkiinden Peşrefli Altı Mevkiine kadar uzanan 15 km’lik ova üretim yolu.

4 KM’LİK YOLUN ALTYAPI ÇALIŞMALARI BİTTİ, 15 KM’LİK YOLUN DEVAM EDİYOR
Yapılan çalışmalarla ilgili olarak yerinde bilgiler veren CHP Tire İlçe Başkanı Şenol Sardoğan; 4 km’lik yolun genişletme, dolgu, düzenleme gibi alt yapı çalışmalarının tamamlandığı ve asfalt atılmaya hazır vaziyete getirildiği ifade etti. Sardoğan, 15 km’lik diğer yolda ise alt yapı çalışmalarının önemli ölçüde tamamlandığı, kalan kısmın bitmesi için hızla çalışmaların sürdüğünü belirtti. 
Sardoğan ayrıca İzmir BŞB’nin bir asfalt ekibini Tire bölgesine tahsis ettiğini,  yaklaşık 3 aydır Tire’de olan ekibin, hazırlanan plan doğrultusunda her gün farklı noktalarda asfalt yamalama çalışması yaptığını açıkladı.

SARDOĞAN, KOCAOĞLU VE ÇİÇEK’E TEŞEKKÜR ETTİ
Tire’deki köylü vatandaşların tarla ve bahçelerine daha rahat ulaşma ve mahsullerini en az zararla tarlalarından çıkarıp götürme noktasında yapılan ova yollarının çok önemli olduğunun altını çizen CHP’li Sardoğan, bu konuda desteğini Tire’den esirgemediğini belirttiği İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile ona her konuda yardımcı olan ve birlikte koordineli şekilde çalışan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’e çok teşekkür etti. Sardoğan, yapılan yolların öneminin farkında olan bölge çiftçisinin, büyük memnuniyet duyduğunu, bunu sık sık kendilerine ilettiğini de sözlerine ekledi.

Editör: Haber Merkezi