Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran’ ın eşi Necibe Duran’ ın da yer aldığı bu farkındalıkta engellilerin yaşamını ve hizmetlere erişimini kolaylaştırmak amacıyla İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in eşi Neptün Soyer önderliğinde sosyal projeler hayata geçirilecek.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Necibe Duran; “ Gönüllü olarak ilçemizde engellilere yönelik yapacak olduğumuz çalışmalara ilişkin yol haritasını oluşturduk. Engelli Farkındalık Tesisinde bulunan parkurlarda tekerlekli sandalyeye binen, karanlıkta yürümeye çalışan, otizmli ve öğrenim güçlüğü çeken bireylerin yaşadıkları sıkıntıları yerinde inceledik.” şeklinde konuştu

SORUMLULUKLARIMIZIN BİLİNCİNDEYİZ

Konuşmasında belediye başkanlarının eşlerinin pek çok alanda sosyal sorumluluklarının da olduğunun altını çizen Soyer, “Bizlere alanda çalışırken en çok engellilere ilişkin sorunlar iletiliyor. Bunlar aslında bizlerin de sorunu. Türkiye’de 8 milyon engelli nüfusu var. Aileleriyle birlikte bu çok yüksek bir sayı. Biz bunu görmezden gelemeyiz. Engellilerin hayatını kolaylaştırmak, başkan eşleri olarak bizlerin de sorumluluğu” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi