Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ilçede kuruyan ve tehlike arz eden ağaçlar için 10 Mayıs 2022 tarihinde, Tire Orman İşletme Şefliği’nden görüş istedi. Tire Orman İşletme Şefliği, Cumhuriyet Meydanı ve Alay Parkı başta olmak üzere, farklı alanlarda yaptığı incelemelerde kuruyan ağaçların devrilme ve hayati tehlike oluşturabileceği için 16 Mayıs tarihinde mevcut ağaçların kesilmesi yönünde görüş bildirdi.

AĞAÇLAR MÜHÜRLENDİ

Tire Orman İşletme Şefliği kuruyan ve kesilmesi gereken ağaçları mühürleyerek işaretledi. Tire Orman İşletme Şefliği’nin çalışmasını tamamlanmasının ardından harekete geçen Tire Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bir plan dahilinde önümüzdeki günlerde ağaç kesim işine başlayacak.

YENİ AĞAÇLAR DİKİLECEK

Tire Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü kesilen ağaçların yerine yeni ağaçların dikileceğini ve özellikle Cumhuriyet Meydanı’nda yeşillendirme çalışmalarının arttırılacağını duyurdu. Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran: ‘’Göreve geldiğimiz günden bu yana “Yeşil Tire” ismine yakışır bir şekilde, her yıl ilçe genelinde bin ağaç dikmek için hedef belirlemiştik ve hedeflerimizde hiç sapma olmadı. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz her yıl ilçe merkezinde bulunan park, bahçe, bulvar, refüj başta olmak üzere bir çok noktaya her yıl bin ağaç dikimi yaptı. Tabi bununla birlikte zamana direnemeyen ve mevsimsel şartlar ve ağaç hastalıkları nedeni ile kuruyan ve devrilme tehlikesi ile karşı karşıya olan ağaçlarımız için de bir çalışma başlattık. Bununla ilgili Park ve Bahçeler Müdürlüğümüz,  Orman İşletme Şefliği ile resmi yazışma yaparak görüş sordu. Orman İşletme Şefliği kesilmesi gereken ağaçları mühürleyerek bir çalışma yaptı. Şimdi ekiplerimiz Cumhuriyet Meydanı ve Alay Parkı’nda bulunan ve Orman İşletme Şefliği tarafından mühürlenen ağaçların kesimine başlayacak. Bu ağaçlar kesilmemesi sonucu devrilmesi durumunda oluşabilecek bir can kaybı bizi üzer. O yüzden biz de tedbirlerimizi önceden alıyoruz. Kesilen ağaçlarımızın yerine de yeni ağaçlar dikeceğiz.” dedi.

Editör: Haber Merkezi