Geçtiğimiz ay içinde DSİ Genel Müdürlüğü'nün ilçemize yaptığı hizmetlerin açılışı için Tire'ye gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'i makamında ziyaret etmişti. Belediye Başkan Tayfur Çiçek, Bakan Eroğlu'nu Belediye Hizmet Binası önünde Tire Belediye Bandosu eşliğinde karşılamış ve sonrasında makamında ağırlamıştı. 


‘KANAL TİRE’
Bakan Eroğlu'nu makamında ağırlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, bu fırsatı iyi değerlendirerek, kendisine uzun zamandır üzerinde çalıştığı Tire'yle ilgili projesini sundu. Başkan Çiçek tarafından ''Kanal Projesi'' olarak adlandırılan proje detayları ile birlikte harita üzerinden Bakan Eroğlu'na sunuldu. Projeyle; ilçemiz Kurucuova’daki 600 bin metrekarelik sulak alandan Karagöl’e oradan Belevi Gölü’ne ulaşan mevcut su kanalının ıslah edilmesi, oradan da Pamucak Sahili’nden denize ulaştırılması plânlanıyor. Projeyi heyecanla karşılayan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu yanında bulunan bürokratlara projenin incelenmesi için talimat verdi. 


TİRE, BELEVİ GÖLÜ VE PAMUCAK KANAL İLE BAĞLANACAK
Kanal Projesi ile ilgili açıklamalar-da bulunan Başkan Çiçek, ''Bu projeyle Tire, Belevi Gölü ve Pamucak’ı birbirine bağlayacağız. Bu sayede insanlarımız hiç kara yolunu kullanmadan Tire’den Belevi Gölü'ne oradan da denizine ulaşabilecek. Sayın Bakanımız bu projeyi uygun görür ve onaylarsa bir nevi denizi Tirelilerin ayağına getirmiş olacağız ve küçük teknelerle insanları taşıyarak turizme katkı sağlamış olacağız'' dedi.

Editör: Haber Merkezi