Ercan ÇELİK

Bayındır’da Cami Mahallesi Fabrika Yolu Caddesi üzerinde bulunan Pazaryeri’nde 40 dükkanın sahipleri İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e seslendi. Pazaryerindeki tapulu dükkanların kamulaştırıldığını söyleyen esnaflar, mağdur edildiklerini belirtti.

“SÖZÜNÜ TUT TUNÇ BAŞKAN”

HaberTire’ye konuşan mağdur esnaflar, 1960 yılından beri çarşının merkezinde 40 dükkana ev sahipliği yapan mekanın aslında sit alanı olduğunu belirterek, “Pazaryeri’ndeki sit statüsü, 2019 yılında kaldırıldı. Daha sonra burayı Bayındır Belediyesi, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne sattı. Büyükşehir, buraya kapalı pazaryeri yapmak için bizim işyerlerimizin bulunduğu ön cephede kamulaştırma kararı aldı. Tunç Soyer, ziyarete geldiğinde kendisine mağduriyetimizi söyledik ve sorunu çözeceğini söyledi. Ama şimdi elimize işyerlerimizin kamulaştırılmasıyla ilgili yazılar geldi. Tunç başkandan sözünü tutmasını istiyoruz.” Dediler. Esnaflar, ellerinde pankartlarla Tunç Soyer’e seslendiler.

“30 BİN LİRAYA NEREDE DÜKKAN BULACAĞIZ”

Tapulu 40 işyerinin sahipleri, Büyükşehir Belediyesi’nin kamulaştırma karşılığında kendilerine dükkan başına 30 bin lira vereceğini söyleyerek, “Bayındır küçük bir yerleşim yeri. 40 esnaf var burada. Bize dükkan başına 30 lira verilecek. 30 bin liraya çarşıda nerede dükkan satın alıp da iş yapacağız? Burada 40 esnaf, 40 aile mağdur ediliyor. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz.” Dediler.


“PROJEYE KARŞI DEĞİLİZ!”

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kapalı pazaryeri projesine karşı olmadıklarını belirten dükkan sahipleri, “Burada böyle bir proje yapılacaksa bizim dükkanlarımızın bulunduğu ön cepheden kamulaştırma yapmak zorunda değiller. Aynı alanı bizim dükkanlarımızı kamulaştırmadan da sağlayabiliyorlar proje için. Bu konuda yetkililerden projeyi tekrar değerlendirmelerini istiyoruz.” Dediler.

Editör: Haber Merkezi