OTOGAR BAHÇESİNE KONTEYNIR KOYDULAR

Geçici olarak Tire Otogarı’nın bir eklentisini kullanan İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire  İtfaiye gurubu  yaklaşık 10 yıldır yeni binaya taşınacağı günü beklerken İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan gelen haberle Tireliler şok oldu. Bulundukları binanın depreme dayanıksız olduğunu düşünen İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yeni bina yapmak yerine Otagar’ın bahçesine koyduğu konteynerı İtfaiye binası yaptı. 21 m2 lik konteynerlarda  7 kişi nöbet tutan İtfaiye erleri zor şartlar altında çalışıyor.

“SORUMLUSU TUNÇ SOYER’DİR”

Konuya tepki gösteren MHP Tire İlçe Teşkilat Başkanı  Hüsamettin Karadağ “Tire İtfaiye Teşkilatımız cumhuriyet ile yaşıt bir kurumdur. Böylesine güzide bir kurumu 21m2 lik konteynerlara  yerleştirmek hangi akla hizmettir? Özellikle pandemi döneminde sosyal mesafenin 1.5 metre olduğunu düşünürsek bir konteynerda 7 kişi nasıl kalır bunu sorgulamamız gerekir. Tire İtfaiye Teşkilatı için acil olarak yeni bir bina yapılmalıdır. Eğer burada bir kişi koronavirüse yakalnırsa bunun sorumlusu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’dir.” Dedi.

“TİRE ÜVEY EVLAT MI?”

Tire’nin her zaman üvey evlat muamelesi gördüğünün altını çizen MHP Tire İlçe Teşkilat Başkanı  Hüsamettin Karadağ, “Tire olarak  hizmeti en geç biz alıyoruz. Tire’ye 10 yıldır bir itfaiye binası yapılmıyorsa CHP li seçmen burada kendini sorgulasın. Tire hayvancılığın kalbinin attığı sütün başkenti bir kent. Maalesef Tire’de modern bir mezbahamız da yok. İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerini acilen göreve davet ediyoruz. Tireli itfaiyecilerimiz bizler için değerlidir ve sosyal yaşam şartları derhal düzeltilmelidir.” Şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi