"Yayalar Kırmızı Çizgimiz" sloganıyla İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan farkındalık programı kapsamında Türkiye çapında eş zamanlı uygulama yapıldı. Tire'deki uygulamaya Kaymakam Fatih Çobanoğlu, Belediye Başkanı Salih Atakan Duran, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Okay Cansu,  İlçe Emniyet Müdürü Kadir Şen, polis ve jandarma trafik ekipleri katıldı. Kaymakam Çobanoğlu, protokol üyeleriyle birlikte etkinliği temsilen yaya geçidine kırmızı boya ile şerit çekti. Uygulamada polis ve jandarma tarafından durdurulan sürücülere broşür verilerek, yaya öncelikli trafik konusunda sürücüler bilgilendirildiler.

UYGULAMALAR ARTIRILACAK

Programla ilgili konuşan Kaymakam Çobanoğlu, Tire’deki yaya geçitlerinde uygulamaların artırılacağını kaydetti. Çobanoğlu açıklamalarını şu cümlelerle sürdürdü;

“Bugün burada yaptığımız etkinliğin adı ‘Yaya önceliği kırmızı çizgimizdir’ Bu uygulama İçişleri Bakanlığımızın başlatmış olduğu bir uygulamadır. Toplumumuzda özellikle yayaların hayatlarını kaybettiği, yaralandığı trafik kazalarını önlemek adına farkındalık oluşturmak için yapılan bir uygulama.

Bakanlığımız trafik kazalarının önlenmesiyle ilgili son 3 yılda ciddi çalışmalar yürütüyor. Biz de ilçemizde yaya önceliğini artırmak, trafikte yayaların öncelikli olduğunun tüm toplum kesimleri tarafından bilinçli bir şekilde hayata geçirilmesi açısından böyle bir kampanyaya iştirak ettik.

Hedefimiz yaya öncelikli trafik akışını sağlamak ve trafik kazalarında yayaların zarar görmesini minimize etmek. Bu kapsamda trafik ekiplerimiz bundan böyle bu uygulamalara ağırlık verecekler”

Editör: Haber Merkezi