Ergün ÇELİK

Önceki gün saat 15:00 sıralarında Maltepe Mevkii ile yapımı devam eden Tire Arena Stadyumu arasında bulunan bölgeden bir anda duman ve alevler yükselmeye başladı. Çevrede bulunan vatandaşlar durumu hemen itfaiyeye haber verdi. Yangın ihbarını alır almaz vakit kaybetmeden olay yerine gelen itfaiye ekipleri yol kenarında yanmakta olan kuru otlara müdahale etti. 4-5 farklı alanda etkili olan yangın itfaiye ekipleri tarafından kısa süre içinde kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında 3 zeytin ağacı büyük çapta hasar görürken yangının sigara izmariti yada kundaklama sonucu meydana geldiği sanılıyor.


ORMAN YANGINLARININ NEDENLERİ

Ormanda veya tarlalarda bilinçsizce ateş yakılması, özellikle piknik alanlarında yakılan ateşin söndürülmeden bırakılması, sigara izmaritlerinin ya da kibritlerin söndürülmeden yere atılması, cam ve cam kırıklarının ormana atılması, terör amacıyla ormanların yakılması, yabani hayvanları uzaklaştırmak için ateş yakılması, yerleşim yeri veya tarla genişletmen için ateş yakılması, yol yapmak amacıyla ateş yakılması


ORMAN YANGINLARINI ÖNLEMEK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ormanlara cam ve cam kırığı atılmamalıdır. Çünkü; bu cam kırıkları güneş ışığını büyüteç gibi bitki örtüsüne çekmektedir. Zamanla ısınan çimen tutuşarak alev alır. Bu da orman yangınlarına neden olur. Piknik alanlarında mangal ateşini söndürdükten sonra külleri dökünüz. Sigara izmaritini söndürmeden yerlere atmayınız. Halk bilinçlendirilmeli ve bu konu hakkında görevli kişiler ve çevre örgütleri tarafından seminerler ve konferanslar düzenlenmelidir. Olası bir orman yangınıyla karşılaştığınızda 110 yangın ihbar hattını arayınız.

Editör: Haber Merkezi