Ercan ÇELİK

Tire Kaymakamlığı olası orman yangını tehlikelerine karşı önlemleri artırdı. Bazı ormanlık alanlara girişler yasaklanırken, vatandaştan doğada cam şişe bırakılmaması, mangal ve ateş yakma gibi eylemlerden kaçınılması istendi.

Yurdun dört bir yanında devam eden orman yangınlarına müdahale sürerken olası yeni yangınlara karşı önlemler artırıldı. Tire Kaymakamlığı da ormanlık alanların korunması ve yangına sebebiyet verecek durumların önüne geçilmesi için ek tedbirler aldı. Mehmetler, Üzümler, Büyükkale, Küçükkale gibi köylerin üst kısmında bulunan Kartal Dağı’na girişiler yasaklandı. Kırsal kesimlerde Jandarma ekipleri, şehir merkezine yakın olan bölgelerde ise polis ekipleri denetimlerini sıklaştırdı. Özellikle Toptepe, Maltepe, Değirmendere, Cambazlı yolu ve Balım Sultan Mevkii gibi vatandaşların sık sık uğradığı bölgelerde doğaya cam şişe atılmaması için ekipler teyakkuzda olacak. Kurallara uymayan vatandaşlar hakkında ise cezai işlem uygulanacak.

ŞÜPHELİ DURUMDA POLİS VE JANDARMAYA BİLGİ VERİLMELİ

Polis ve jandarma ekipleri yerleşim yerlerine yakın olan ormanlık alanlarda her türlü ihbarı değerlendiriyor. Vatandaşların ormanlık alan içerisinde yada yakınlarında gördükleri şüpheli şahısları 155 ve 156’ya bildirmesi son derece önemli. Yine aynı bölgelerde şüpheli olduğu gözlenen araçların da plakalarıyla birlikte polis ve jandarmaya bildirilmesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi