İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği, Tire’de gökyüzünden trafik uygulaması yaptı. Hastane kavşağına konuşlanan ekipler drone’u bu noktadan havalandırdı. Emniyet kemeri, direksiyon başında telefon kullanımı, şerit ihlali, kırmızı ışık ihlali gibi birçok konuda kontroller yapan drone ekibi, kuralları ihlal eden sürücüleri güzergah üzerindeki diğer ekibe bildirdi.

SÜRÜCÜLER ÇOK ŞAŞIRDI

Uygulama boyunca bir diğer ekip ise güzergah üzerinde çevirme yaptı. Kural ihlali yaptığı drone ile tespit edilen sürücüler buradaki ekipler tarafından durduruldu. Drone’a yakalandığını öğrenen sürücüler büyük şaşkınlık yaşadı. Kısa süre içerisinde yüzlerce sürücüye çeşitli ihlallerden cezalar yazıldı. Uygulamalar boyunca motosikletlerde kask kontrolü de ön planda tutuldu.

UYGULAMALAR DEVAM EDECEK

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İnsansız Hava Araçları Büro Amirliği’ne bağlı ekipler yılın her ayı İzmir’in farklı ilçelerinde gökyüzünden trafik uygulaması yapıyor. Edinilen bilgilere göre Tire’de de drone ile trafik kontrolleri çeşitli zamanlarda yapılacak. Tire’de drone’un ne zaman nerede havalanacağı ise bilinmiyor.

Editör: Haber Merkezi