Ergün ÇELİK

Kaza dün gece saat 02:30 sıralarında Tire’nin dağ köylerinden biri olan Yamandere Köyü yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre olay şu şekilde gerçekleşti.

Fahrettin Kaygısız (26) 35 YFL 12 plakalı motosikletle arkasında yolcu olarak bulunan Muhammet Elmas(42) ile birlikte akşam saatlerinde köyde bulunan traktörlerine mazot almak için Tire’ye gitti.

Dönüş yolunda Yamandere Köyü’ne yaklaşık 500 metre mesafede karşı yönden gelen ve plakası olmadığı belirlenen Şahin Duman yönetiminde ve Muzaffer Öztürk isimli vatandaşın arkasında yolcu olarak bulunduğu motosiklet ile kafa kafaya çarpıştı.

Çarpışmanın şiddeti ile yol kenarına savrulan Fahrettin Kaygısız olay yerinde feci şekilde can verirken Kaygısız’ın arkasında yolcu olarak bulunan Muhammet Elmas, ve plakası olmayan diğer motosikletin sürücüsü Şahin Duman ağır yaralandı. Plakasız motosikletin arkasında yolcu olarak bulunan Muzaffer Öztürk ise kazayı hafif sıyrıklarla atlattı.

 

“KÖY MEYDANINA KOŞTU”

Kazayı hafif sıyrıklarla atlatan Muzaffer Öztürk, kaza yerine 500 metre uzaklıkta bulunan köye giderek köylülerden yardım istedi. Yaralılar köy halkının yardımları ile özel araca alınarak hastaneye doğru yola çıkarıldı. Yolda onları karşılayan ambulansa nakledilen yaralılar, Tire Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Muhammet Elmas ve Şahin Duman’ın beyin travması geçirdikleri ve hayati tehlikelerinin sürdüğü öğrenildi. Jandarma olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

 

“HİÇBİRİNDE KASK YOK”

Kazanın ardından yapılan incelemede ne sürücülerde ne de arkalarında yolcu olarak bulunan kişilerde KASK (Koruma Başlığı) olmadığı belirlendi. KASK’ın önemi bir kez daha gözler önüne serildi.








Editör: Haber Merkezi