Ercan ÇELİK

Ablasının eski eşiyle tartışan genç, av tüfeğiyle ateş ettiği eski eniştesini öldürdü.

Olay saat 01:00 sıralarında Tire’ye bağlı Kireli Köyü’nde meydana geldi. İddiaya göre, Fatih Ak (20), akşam saatlerinde köyde bir asker uğurlama yemeğine katıldı. Kendisi de birkaç gün sonra askere gitmeye hazırlanan genç, burada ablasının eski eşi İbrahim Uğur (44) ile karşılaştı. Fatih Ak’ın ilk ifadesine göre enişte İbrahim Uğur ve Fatih Ak arasında bir kavga çıktı. İbrahim Uğur, Fatih Ak’a iddiaya göre tokat attı. Daha sonra çevredekiler tarafından ayrılan ikili asker yemeğinden ayrıldılar.

AV TÜFEĞİYLE VURDU

Köy meydanı yakınlarında Sultan Sokak’ta tekrar karşılaşan ikili burada da kısa bir tartışma yaşadılar. Tartışmada, Fatih Ak, yanında taşıdığı “tek kırma” diye tabir edilen av tüfeğini çıkardı ve İbrahim Uğur’a 1 el ateş etti. Boynundan vurulan Uğur, oracıkta yere yığıldı.

KENDİNİ İHBAR EDİP TESLİM OLDU

Olayın ardından jandarmayı ve 112’yi arayan Fatih Ak, ambulans ve jandarma ekipleri gelene kadar cesedin başında bekledi. Jandarmaya kendisi teslim olan Fatih Ak’ın olay sonrası rahat tavırları dikkat çekerken, suçun işlendiği av tüfeği olay yerinde bulunamadı.

Zanlı Fatih Ak, tüfeği o anki panikle nereye attığını bilmediğini söyledi. Jandarma, şimdi silahı bulmak için köyde çalışma başlattı.

Olay yerine kısa süre içinde ulaşan 112 ekipleri, boynundan vurulan İbrahim Uğur’un hayatını kaybettiğini tespit ettiler. Eşinden bir süre önce ayrılan İbrahim Uğur’un 2 çocuk sahibi olduğu öğrenildi.

GENİŞ ÇAPLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Cumhuriyet Savcısı ve Jandarma Olay Yeri İnceleme Ekipleri, olay yerinde inceleme yaptılar. Kayıp suç aletinin bulunması için köyde bir evde arama yapıldı. Yeni evli olan ve birkaç güne askere gitmeye hazırlanan Zanlı Fatih Ak, jandarma tarafından gözaltına alınarak Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü.

Jandarma, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

Editör: Haber Merkezi