Tire’de meydana gelen olayda, bir hamamın restorasyon çalışmasında ortaya çıkan tarihi bombalar kısa süreli panik yarattı.

Ergün ÇELİK

Olay, Tire Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Yalınayak Hamamı’nın çalışmaları esnasında bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, tarihi hamamın restorasyonunda görevli işçiler, suyun ısıtıldığı kısım olan ve “Cehennemlik” denilen bölüme gelmişlerdi. Burada çalışmaya başlayan işçiler, 3 adet cisim buldular ve ne olduğunu anlayamadılar. El bombası olduğundan şüphelendikleri nesneleri incelemeleri için Tire Belediyesi Arkeoloğu’ne ve Tire Müzesi yetkililerine haber verdiler. 
Derhal tarihi hamama gelen yetkililer, inceledikleri nesnelerin bomba olduğunu fark edince, durumu polise bildirdiler. Kısa süre içinde intikal eden Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay yeri inceleme ekibi, gerekli güvenlik önlemlerini alarak, hamama İzmir’den Bomba İmha Ekibi desteği istedi.

Olay yerine kısa süre içinde intikal eden bomba imha uzmanları, gerekli güvenlik önlemlerini alarak, 3 tane el bombasını aldılar  ve özel araçlarıyla İzmir’e götürdüler. Bombaların orada imha edileceği öğrenildi. 
Edinilen bilgilere göre yaklaşık 150 yıllık olan el bombalarının Osmanlı Devleti’nin son dönemlerinden kalma olabileceği tahmin ediliyor. Yıllardır orada el bombasının olduğunu öğrenen çevre sakinleri ise, bombaların patlamamış olmasından ve herhangi bir can kaybı yaşanmamasından dolayı mutlular. 






Editör: Haber Merkezi