İlçemizdeki huzur ve güven ortamını arttırmak için gece gündüz demeden çalışmalarına devam eden İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler özellikle uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyonlarını yoğunlaştırmış durumdalar.

OPERASYONU, MÜDÜR HASAN ÖZGE BİZZAT YÖNETTİ

Bu kapsamda zehir tacirlerine yönelik yapılan operasyonların ilki, H.A. isimli şahsın üzerinde bir miktar uyuşturucu madde bulunmasıyla başladı. Geçtiğimiz Salı günü Selçuk yolu Tire Girişinde yol uygulaması yapan polisler durdurdukları araçtan inen  H.A. isimli şahsın şüpheli hareketler sergilemesi üzerine şahsın üzerinde yaptıkları aramada bir miktar esrar maddesi bulmaları üzerine operasyonun düğmesine bastılar. Derinleştirilen araştırma sonucu  ilçemizde ikamet eden M.Ç.D. isimli şahsın uyuşturucu madde satışı  yaptığının tespit edilmesi üzerine M.Ç.D. isimli şahsa ait olduğu tespit edilen 4 ayrı adrese eş zamanlı baskın yapıldı. İlçe Emniyet Müdürü Hasan ÖZGE’nin bizzat yönettiği operasyonda M.Ç.D. isimli şahsın ikametinde yapılan aramada  ; iki ayrı poşet içerisinde esrar maddesi, 29 adet 9 mm çapında fişek, 1 adet pompalı Av Tüfeği ve bu tüfeğe ait 52 adet  Av Tüfeği temin edilmiştir. Şüpheli M.Ç.D. nin işyerinde yapılan aramada ise elektrik panosu içerisine saklanmış Hint keneviri tohumu elde edilmiştir. Yapılan operasyonda, ikametinde kıskıvrak yakalanan M.Ç.D. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir. 

KEMERİN ALTINDA BULDULAR

Zehir tacirlerine yönelik diğer bir operasyon ise geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Akşam saat:20.00 sularında Gökçen efe Caddesi üzerinde devriye gezen  Asayiş Büro Amirliğine bağlı ekipler , şüpheli hareketler  sergileyen  Ş.G. isimli şahsı durdurup şahsın üzerini aradıklarında kemerinin altından kağıtlara sarılı vaziyette uyuşturucu madde buldular. Şüphelinin üzerinde buldukları uyuşturucu maddeler üzerine soruşturmayı derinleştiren ekipler H.P. isimli şahsında uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisine ulaştılar.

YOK ETMEYE ÇALIŞTI

Bunun üzerine  Gece 02.00 sularında H.P.isimli şahsın ikametine şok bir gece operasyonuyla baskın yapan polislere yakalanacağını anlayan zanlı H.P. evinde bulunan esrar maddesinin bir kısmını sobanın yanında bulunan içi su dolu güğüme atarak yok etmeye çalıştıysa da polise yakalanmaktan kurtulamadı. Polisin dikkati sayesinde hem güğüm içerisinde, hemde evin farklı 2 noktasında saklanmış vaziyette bulunan uyuşturucu maddelerle birlikte yakalanan şüpeheli H.P. Emniyete getirilmiş ve Emniyette yapılan sorgusunun ardından bugün çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanarak ceza evine gönderilmiştir.

EMNİYET MÜDÜRÜ AİLELERE SESLENDİ

Konuyla alakalı açıklama yapan İlçe Emniyet Müdürü Hasan ÖZGE ise ‘‘Gençlerimizi zehirleyen zehir tacirlerine yönelik yaptığımız operasyonlara kararlı bir şekilde devam edeceğiz . Gençlerimizi zehirleyen, aileleri parçalayan bu kişiler bilsinler ki Emniyet Teşkilatı Tirede zehir tacirlerine göz açtırmayacaktır.  Ancak biz zehir tacirleri ile savaşırken vatandaşlarında bize destek olmaları ,gördükleri şüpheli durumları bize bildirmeleri bizlere kolaylık sağlayacaktır. Vatandaşımız unutmasın ki bize bu tür konularda yaptıkları ihbarlar gizli kalmakta ve kimlik bilgileri hiçbir şekilde paylaşılmamaktadır. Ayrıca anne babalarında bu konuda çocuklarını takip etmeleri, çocuklarında gözlemledikleri ve şüphelendikleri  durumları bizlerle paylaşarak işbirliği yapmaları, çocuklarının daha büyük felaketlere sürüklenmeden gençlerimizi topluma kazandırma bakımından büyük önem taşımaktadır.”  dedi .

Editör: Haber Merkezi