Yeni yıl öncesi ilçe merkezinde kapsamlı bir huzur operasyonu için düğmeye basan polis, 15 ayrı noktaya eş zamanlı olarak sabaha karşı operasyon yaptı. 

Tire Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe merkezinde kapsamlı bir operasyon gerçekleştirildi. “Şafak Operasyonu” adı ile yapılan kapsamlı huzur operasyonunda ilçe merkezindeki 15 farklı noktaya eş zamanlı baskın yapıldı ve aramalarda bulunuldu.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelen yaklaşık 50 yardımcı personelle birlikte yaklaşık 140 civarında polisin katıldığı operasyonda bizzat yer alarak yöneten isim Tire Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi oldu. Sabaha karşı 04:00 sıralarında başladı. Operasyonda, İzmir Emniyet Müdürülüğü Narkotik Büro’da kullanılan 2 adet narkotik köpeği de kullanıldı.
Yeni yıla sayılı günler kala, şafak vakti yapılan baskınlarla gerçekleştirilen kapsamlı huzur operasyonunda 2 adet ruhsatsız tabanca, 4 adet otomatik av tüfeği ve 9 gram uyuşturucu esrar maddesi ele geçirildi. Ele geçirilen silah ve uyuşturucularla ilgili olarak Kurtuluş Mahallesinden E.Ç. (23), İstiklal Mahallesi’nden S.F.D. (23) ve İhsaniye Mahallesi’nden A.T. (24) adlı şahıslar gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.
Operasyonları yöneten Tire İlçe Emniyet Müdürü Fatih Kiremitçi, suç ve suçlu ile mücadelede kararlı mücadelelerini sürdüreceklerini belirtip, operasyonda görev alan tüm personele teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi