Ergün ÇELİK

 

Tire’nin “Ölüm Yolu” yine iş başında. Dar olması sebebiyle adı ölüm yoluna çıkan Tire – Belevi yolu bugün bir kazaya daha sahne oldu. İki otomobilin kafa kafaya çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi de yaralandı.

Olay, Tire – Belevi yolunda saat 13:00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre; Sinan Sarkumlar (48) yönetimindeki 35 M 2175 plakalı otomobil Tire’den Selçuk yönüne seyir halindeydi. Yolun henüz üçüncü kilometresinde bulunan mermer fabrikası mevkiine geldiği esnada karşı yönden gelen Yusuf Duvarcı yönetimindeki 35 YFZ 09 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı. Şerit ihlalinin sebep olduğu kazada, hangi tarafın hatalı olduğu jandarma trafik timinin yapacağı inceleme sonucu netleşecek.

Çarpışmanın etkisiyle ortalık savaş alanına dönerken, sürücülerden Yusuf Duvarcı, hurdaya dönen otomobilin direksiyonunda sıkıştı. Olay yerine kısa süre içinde intikal eden 112 ambulansı ve AKS ekipleri olaya müdahale ettiler. AKS ekiplernin yoğun çabaları sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan yaralı sürücü Yusuf Duvarcı ilk müdahalesi olay yerinde yapıldıktan sonra 112 ambulansıyla derhal Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı.

Burada hemen yoğun bakıma alınan talihsiz adam doktorların tüm müdahalelerine rağmen kısa süre içinde yaşamını yitirdi. Hayatını kaybeden Yusuf Duvarcı’nın evli ve 2 çocuk sahibi olduğu ve Tire’de fırıncılık yaptığı edinilen bilgiler arasında.

Kazada diğer araçta bulunan sürücü Sinan Sarkumlar ise bu ciddi kazayı büyük şans eseri hafif yaralı olarak atlattı.

 

KİLOMETRELERCE ARAÇ KUYRUĞU OLUŞTU

Tire’nin en işlek yollarından biri olan Tire – Belevi yolunda tam da öğle saatinde meydana gelen kaza sonrası yol trafiğe kapandı. Kaza alanı her 2 şeridi de içine aldığı için yoldan geçmek mümkün olmadı ve her iki yönde de kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

 

“ÖLÜM YOLU” MECLİSTE

Yaşanan trafik kazaları sonucu Tirelilerin artık kaza haberi almaya tahammülü olmayan ölüm yolunu, geçtiğimiz günlerde CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, meclise taşımış, bu yoldaki ölümlerin son bulması için, Türkiye’nin her yerine kilometrelerce yol yapan iktidarın 20 kilometrelik Tire – Belevi yolunu derhal duble yol olarak yapması gerektiğini belirtmişti.

 

BAŞBAKAN SÖZ VERDİ

Her seçim dönemi gündeme gelen ve yıllardır söz verilen yol bir türlü yapılamazken, en son 1 kasım seçimleri öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’ndan da söz alındı. İktidarın en yetkili ismi, Ödemiş’te gerçekleştirilen mitingte Tire – Belevi yolunu gördüğünü ve 2016 yılında duble yol olarak yapılacağını söylemişti.




















Editör: Haber Merkezi