Ergün ÇELİK


Yaz aylarının yaklaşmasıyla motosiklet kullanımın arttığı Tire’de irili ufaklı hemen her gün bir motosiklet kazası yaşanıyor. Sürücüler için ağır yaralanma ya da ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının çoğunda motosiklet sürücüsünün kask kullanmadığı görülüyor. Artan motosiklet kazalarına dikkat çekmek ve ilçede kask kullanımını artırmak amacıyla Tire Motosiklet Kulübü Başkanı Ercan Çelik bir açıklama yaptı. Özellikle sezonluk motosiklet kullanan sürücüleri kask kullanma noktasında uyaran Çelik, kaskın kazalarda yüksek oranda hayat kurtarıcı rol oynadığını ifade etti. Kaskın bir motosiklet sürücüsünün en önemli ekipmanı olduğunu söyleyen Çelik: “güvenli ve keyifli sürüşün en önemli unsuru kasktır” dedi. Kaskın sadece yasaların bir gereği olarak değil, motosiklet sürüşünde sürücünün ayrılmaz bir parçası olarak görülmesi gerektiğini dile getiren Çelik, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü;

“Tire’de motosiklet kullanan sürücülerimizin sayısı küçümsenmeyecek kadar fazla. Yaz aylarında buna bir de sezonluk motosiklet sürücüleri eklenince trafikteki motosiklet sayısı haliyle çoğalıyor. Tireli sürücülerimizin büyük kısmı kask kullanımı konusunda özen gösterse de zaman zaman görmeyi istemediğimiz kasksız sürücüleri de görüyoruz. Motosikletini kaskı ve koruyucu ekipmanlarıyla birlikte kullanan bilinçli sürücülerimize teşekkür ediyoruz. 


“KASK,  MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNÜN EMNİYET KEMERİDİR” 
Otomobilde emniyet kemeri ne kadar önemliyse, motosiklette de kask ve koruyucu ekipmanın o kadar önemli olduğunu dile getiren Çelik, “Kask, motosiklet sürücüsünün emniyet kemeridir” dedi. Kasksız yaşanan motosiklet kazalarının ağır sonuçlar doğurduğunu hatırlatan Çelik; “2017 yılının yaz aylarında Tire’de bir tane bile motosiklet kazasına tahammülümüz yok. Bizler Tire Motosiklet Kulübü olarak tüm sürücülerimizin koruyucu ekipmanlarını kullanarak kurallara uygun şekilde motosiklet kullanmasını istiyoruz. Geçtiğimiz yıllarda motosiklet kazalarında çok sayıda kardeşimizi yitirdik. Bir daha aynı acıları yaşamamak için tüm motosiklet sürücülerimizin bu konuda daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. 


MOTOSİKLETLERİ FARK EDİN
Açıklamalarında sadece motosiklet sürücülerini değil, otomobil ve diğer araç sürücülerini de uyaran Çelik, trafikte motosikletlerin fark edilmesinin hem gereklilik hem de zorunluluk olduğunu söyledi. Çoğu motosiklet kazalarının motosikletlerin fark edilmemesinden kaynaklandığını belirten Çelik, tüm araç sürücülerinden motosikletleri fark etmelerini istedi.  


Editör: Haber Merkezi