. Bir vatandaş ambulans şoförü bayan ATT'ye saldırdı. Sağlık Sen Tire İlçe Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu olayı kınarken, 112 çalışanlarına geçmiş olsun dedi. Sarıoğlu, saldırgan hakkında gerekli işlemlerin yürütülmesi için sendika olarak her türlü hukuki destek vereceklerini söyledi.

Sağlıkta şiddet dinmek bilmiyor. Son olarak Tire’de 112 ekibine fiziksel bir saldırı gerçekleşti. İstasyon Caddesi'nde kalp krizi geçiren simittçiye kısa sürede giden ekip, hemen hastaya müdahale etti. Ancak tam o sırada 112 ekibi üyeleri bazı vatandaşların hakaretlerine maruz kaldı. İddiaya göre içlerinden bir saldırgan, bayan 112 şoförü ATT'ye tokat attı.

“HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Konuyla ilgili açıklama yapan Sağlık Sen Tire Temsilcisi Mustafa Sarıoğlu, 'Artık şiddet olaylarının bir son bulması gerekiyor. Tire'deki arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum. Saldırganın ceza alması için sendika olarak arkadaşlarımıza gereken her türlü desteği vereceğiz' dedi.

ŞİDDET UYGULAYAN SAĞLIK HİZMETLERİNİ CEBİNDEN ÖDEYECEK

Şiddeti bitirilmesi için sendika olarak yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Sarıoğlu, 'Sağlık Sen olarak şiddetin sona ermesi için Toplu Sözleşme Görüşme metnine bir madde koyduk. Eğer madde kabul edilirse, sağlık çalışanına şiddet uygulayan kişi 6 ay boyunca sağlık masraflarını cebinden ödemek zorunda kalacak. Bu maddenin caydırıcı olacağı inancındayız' dedi.

Editör: Haber Merkezi