Tire İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Karayolları 2. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü Ödemiş 21. Şube Şefliğine bağlı ekipler tarafından ‘Tire-Selçuk’ karayolunda başlatılan ortak çalışma kapsamında, adı ‘ölüm yolu’na çıkan kara yolunda bakım, yenileme ve temizlik yapılmakta.



Her yıl birçok kazanın yaşandığı Tire-Selçuk karayolunun adı, halk arasında ‘ölüm yolu’na çıktı. Dar oluşu, virajlı olan bölümlerde zaman zaman görüş açısının tamamen kapatan sık bitki örtüsü ve asfalt yapısındaki bozukluklar sebebiyle birçok ölümlü ve yaralanmalı kazaların yaşandığı karayolundaki kaza seviyesini en aza indirmek için ortak bir çalışma başlatan Tire İlçe Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri ile Karayolları 2. Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Ödemiş 21. Şube Şefliği ekipleri, yaklaşık 4 gündür 28 km’lik yol (Selçuk ilçe sınırına kadar olan kısım) üzerinde bakım, yenileme ve temizlik çalışmalarını devam ettirmekte.


Yol üzerinde bulunan trafik ışıklarını sinyalizasyon kontrolünden geçiren, düşük banketlerin düzeltilmesi, eskiyen ve görünmeyen trafik levha ve işaretlerini yenileyen veya görünür hale getiren, yolun görüş açısının olumsuz yönde etkileyen bitkilerin budayan veya temizleyen ekipler, bu çalışmalarla sürücülerin işini mümkün olduğunca kolaylaştırmayı amaçlamakta. Devam eden çalışmaların birkaç gün içinde tamamlanacağı öğrenildi.



Editör: Haber Merkezi