Tire’de geçtiğimiz gün 20 yaşındaki bir kadını, motosikletiyle yaklaştıktan sonra elle taciz edip kaçan saldırgan, aynı günün akşamında bir başka kadını daha aynı şekilde plakasız motosikletiyle yaklaşarak taciz edip kaçmıştı. Bu olayların ardından alarma geçen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü, Tire’nin her yerinde bu tacizciyi yakalamak için geniş çaplı araştırma başlattı.

Gayriresmi kaynaklardan edinilen bilgilere göre; tacizci , bugün akşam saatlerinde polis tarafından, olaylarda kullandığı motosikletiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı. Motosiklet ve yakalanan şahıs, mağdur kadınlara gösterilerek teşhis ettirilip doğrulandı. Şahsın E. K. İsminde evli ve 1 çocuk babası olduğu belirlendi.

SOSYAL MEDYADAN DA TACİZ ETTİ

Aynı şahsın birkaç gün önce sosyal medya üzerinden de farklı kadınları taciz ettiği, çıplak vaziyette karşısındaki kadınları facebook üzerinden görüntülü aradığı ortaya çıktı. Facebook üzerinden tacize maruz kalan bu kadınlardan biri ise İzmir’de faaliyet gösteren ve kadın motosikletçilerden oluşan Amazon Riders’ın başkanı Beste Hacıberber oldu.

BALTAYI TAŞA VURDU

Tacizci E. K., aynı şekilde facebook üzerinden Beste Hacıberber’e müstehcen mesajlar yazdı ve görüntülü aradı fakat bu kez baltayı taşa vurdu. Kadın özgürlükleri ve hakları konusunda farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçirdiği pek çok proje ile öncelikle motosiklet camiasında ve daha sonra İzmir ve Türkiye çapında tanınan Beste Hacıberber, bu taciz olayı karşısında sessiz kalmadı ve kendisini taciz eden şahsı, facebook sayfasından ekran görüntüleriyle teşhir ettikten sonra polise başvurarak şikayetçi oldu.

SOSYAL MEDYA HESABINDAN YAKALANDI

Beste Hacırberber’in verdiği sosyal medya hesabından yola çıkan polis, çok geçmeden bu tacizcinin Tire’deki diğer fiziki tacizleri gerçekleştiren şahısla aynı kişi olduğunu fark etti ve şahsı gözaltına alarak, Tire’deki mağdur diğer kadınlara şahsı teşhis ettirerek doğruladı.

“SESSİZ KALMAYIN”

Tacizci şahsın akşam saatlerinde yakalandığını polisten öğrenen Beste Hacıberber, HaberTire Gazetesi’ne yaptığı açıklamada, polise teşekkür ederek, “Bu gibi sözlü veya fiziki tacizlere maruz kalan pek çok kadın var ve maalesef kadınlarımız toplumsal baskıdan dolayı şikayetçi bile olamıyorlar. Başıma gelen bu olayı, tüm kadınlara örnek olması için facebook hesabımdan paylaştım ve polise şikayet ettim. Buradan kadınlara sesleniyorum; korkmayın, susmayın! Polise güvenin.” Dedi.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Konuyla ilgili Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden henüz resmi açıklama yapılmazken, tacizcinin yakalanmış olması, Tirelilere rahat nefes aldırdı. Tacizcinin önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkarılması bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi