Ercan ÇELİK

Tire'de meydana gelen dolandırıcılık olayının şüphelisi Tireli esnaf, çiftlik bank olayının tosuncuğu Mehmet Aydın'ı aratmadı. Tireli tosuncuğun topladığı paraları ve ailesini alıp kayıpları karıştığı hatta yurtdışına çıktığı iddia ediliyor.


SÖZDE İNCİR İHRACATI
Tire çarşısında terzilik yapan M.B. isimli şahıs, iddiaya göre Tire'de çevresindeki iş adamlarından nakit para alarak incir ihracatı işinde kullanacağını söyledi ve para verenlere kısa sürede yüksek gelir vaad etti. Önce bu yöntemle vaad ettiği yüksek kazancı, para veren vatandaşlara dağıtarak onların güvenini kazanan M.B., tekrar para istediğinde daha yüksek kazanç beklentisindeki vatandaşlardan daha yüksek miktarda paralar toplamaya başladı.

GÜVENLERİNİ KAZANDI
Yüksek gelir beklentisinde olan ve M.B.'ye yüksek miktarlarda para veren aralarında Tireli iş adamlarının da olduğu vatandaşlar, son birkaç gündür M.B.'ye ulaşamayınca olay ortaya çıktı. 
Bugün Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvuran bir grup mağdur, kendilerini dolandırdığı gerekçesiyle M.B.'den şikayetçi oldular. 

ÜLKEYİ TERK ETTİ
M.B.'nin ise topladığı paralarla birlikte ailesini de alarak kayıplara karıştığı öğrenildi. Yaklaşık 100 kadar farklı kişiden para aldığı tahmin edilen M.B.'nin topladığı paraların 20 milyon lirayı bulabileceği öngörülüyor. 
Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı. 

MUHTAR ADAYI OLMUŞTU
Milyonlarca lira parayla kayıplara karışan Tireli Terzi, önceki dönemlerde ikamet ettiği mahalle olan İpekçiler Mahallesi'nden muhtar adayı olmuş fakat seçimi kazanamamıştı. 


 

Editör: Haber Merkezi