Ercan ÇELİK

Tire’de son zamanlarda artan hayvan hırsızlıklarını önlemek adına faaliyetlerini hızlandıran Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, hayvan hırsızlığı ve yardım vaadiyle dolandırıcılık olaylarıyla bağlantısı olduğu iddia edilen Mehmet M. (30) isimli şahsı takibe aldı. Uzun soluklu çalışmanın ardından Mehmet M., 5 Nisan günü Tire TOKİ Mahallesi’nde jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

ÜZERİNDE ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Şahıs önce başkasına ait bir kimlik ibraz etti fakat daha sonra kimliğini kabul etti. Yakalanması sırasında şahsın yere bir şey attığını fark eden jandarma, yaptığı kontrolde sarılı halde bulunan yaklaşık 20 gram kubar esrar ele geçirdi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

Yakalanan şahıs hakkında hükümlünün veya tutuklunun kaçması, mala zarar verme, hırsızlık, konut dokunulmazlığını ihlal ve uyuşturucu madde bulundurmak gibi suçlardan 12 ayrı yakalama kararı olduğu tespit edildi. Şahıs, çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Ödemiş Cezaevi’ne gönderildi.

KOYUN HIRSIZLIĞININ ŞÜPHELİLERİ OLDUKLARI ORTAYA ÇIKTI

Tire’de 2 şahıs, 4 Nisan gecesi geç saatlerde Paşa Mahallesi Boduroğlu Sokak’ta park halinde bulunan Ford Transit marka kamyoneti çaldılar. Aynı şahıslar daha sonra bu kamyonetle Karacaali Mahallesi’ndeki bir zeytinlikte dam içerisinde bulunan 21 adet koyunu çalarak kayıplara karışmışlardı.

Sonraki gün kamyonet, Bayındır Jandarması tarafından Yusuflu Köyü yakınlarında terk edilmiş olarak bulunmuştu.  Bunun üzerine Bayındır’daki kamera görüntülerini inceleyen Tire İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro ekipleri, araç ve hayvan hırsızlığı olaylarındaki şüphelilerin Mehmet M. Ve E. E. İsimli şahıslar olduğunu tespit etti.

Hırsızlık şüphelilerinden Mehmet M. Toki Mahallesi’nde jandarma tarafından yakalanırken, diğer şüpheli E.E. ise kayıplara karıştı. Şimdi E.E. polis ve jandarma tarafından her yerde aranıyor.

Editör: Haber Merkezi