Ercan ÇELİK

Tire’nin ve Ege’nin incir merkezi Başköy’ün başı jeotermal ile belada. Geçtiğimiz gün enerji şirketi yetkilisi bir kişi, beraberinde il tarım müdürlüğünde 2 görevliyle köy gelmiş, köylünün toplanması ve tepkisi üzerine köyü terk etmek zorunda kalmıştı.

Bu olayın ardından iddiaya göre Başköy’de yaşayan H.A. (62) isimli şahıs, enerji şirketi yetkilileriyle, sürecin başından beri gizli görüşmeler yapıyordu. Bu iddia üzerine geçtiğimiz gün H.A. isimli köylünün evinin önünde giden kalabalık grup, H.A. ile tartıştılar.

Dün ise köy içinde yolda karşılaştığı Erdem Eroğlu ile aynı konuda tartışan H.A., çıkardığı bıçakla Eroğlu’nu yaraladı ve kaçtı.

Olayın ardından köye hemen jandarma ekipleri ve 112 ambulansı sevk edildi. Ambulansla alınan yaralı Tire Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne kaldırıldı. Yaralının hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan köylünün büyük tepkisiyle karşı karşıya olan Başköylü H.A., jandarmanın koruması altında köyde saklandığı yerden alınarak Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’na getirildi ve gözaltına alındı.

KOMANDO BİRLİĞİ KÖYE GİTTİ

Dün yaşanan bu olayların ardından bugün köye İzmir’den özel komando birliği sevk edildi. Bunun üzerine tekrar tepki gösteren Başköylüler, köy meydanında park halinde duran, komandoları taşıyan midibüsün önünde oturma eylemine başladılar.

“Biz terörist miyiz? Komando kimi korumak için buraya geldi?” diyen köylüler, eyleme devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi