Ergün ÇELİK

Tire kırsalında uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayan Tire İlçe Jandarma Komutanlığı, edindiği duyum üzerine Tire’ye bağlı Akçaşehir Köyü kırsalındaki bir çiftlikle ilgili istihbari çalışma başlattı. Jandarma, yaklaşık 3 ay boyunca yürüttüğü bu çalışmanın ardından, dün akşam saatlerinde Akçaşehir Köyü’ndeki bu çiftlik arazisine baskın yaptı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ile Tire İlçe Jandarma Komutanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü operasyona, narkotikte uzman 2 jandarma köpeği ve 35 personel katıldı.

Çiftlik arazisinde yapılan arama ve incelemede 11 farklı noktada ağaç ve çalıların arasına gizlenerek dikilmiş, boyları 25cm ile 300 cm. arasında değişen tam 1518 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Ayrıca aynı çiftlikte yapılan aramada, 7 kilogram ağırlığında, içime hazır “kubar esrar” denilen uyuşturucu madde ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturucu maddelerin piyasa değerinin yaklaşık 1 milyon lira olduğu öğrenildi.

Yapılan incelemeler sonucunda çiftlik sahibinin olaylarla herhangi bir ilgisinin olmadığı öğrenildi ve çiftlik çalışanlarından 2 kişi hakkında adli işlem başlatıldı. Ele geçirilen uyuşturucu maddeler, numuneler alındıktan sonra çiftlik arazisinde jandarma tarafından yakılarak imha edildi. Operasyon toplamda 5 saat sürdü. 
















Editör: Haber Merkezi